Zelf paleo tomatensoep maken? Dit paleo tomatensoep recept van clubpaleo helpt je hierbij!
Het viel me op dat sinds ik paleo eet ik eigenlijk bijna nooit meer soep maak. Tijd om hier eens wat aan te gaan doen. Tomatensoep vind ik erg lekker maar de varianten in de supermarkt bevatten meer suiker dan tomaat! Dan maar zelfpaleo tomatensoep maken.
Paleo tomatensoep maken.
Om te beginnen heb ik wat rondgekeken via Google om de juiste basis van een tomatensoep recept te vinden. Ik heb de ingrediënten bekeken en hiermee een paleo versie voor zelfgemaakte tomatensoep bedacht! Dit is trouwens gelijk een tip! Pas van je favorieten gerecht de niet paleo ingrediënten aan naar paleo ingrediënten en je hebt een paleo versie van jouw favorieten recept!
Om je zelfgemaakte tomatensoep te maken kun je het onderstaande recept gebruiken. Voor de bereiding van de paleo tomatensoep heb ik gebruik gemaakt van een grote soeppan en een keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook een staafmixer gebruiken om de tomatensoep glad te maken.
- 6 Grote tomaten
- 1 Grote witte ui
- 2 Winterpenen
- 3 Teentjes knoflook
- 250 gr. Rundergehakt
- 750 ml Kippenbouillon, kies een natuurlijke variant.
- 1 Kopje gehakte basilicum blaadjes
- Kokosolie
- Peper en Keltisch zeezout
- Om te beginnen snij je de tomaat, de ui, de knoflook en de wortel in stukjes. Verhit in een grote soeppan 2 eetlepels kokosolie. Bak de gesneden ui en wortel in de pan tot deze zacht zijn geworden. Dit duurt +/- 10 minuten.
- Vervolgens voeg je de gesneden knoflook toe en bak je dit voor 2 minuten mee. Nu kun je de gesneden tomaten, de basilicum blaadjes en de kippenbuillon toevoegen. Voeg naar smaak wat peper en zout toe en roer het geheel even goed door elkaar. Breng de pan aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat het geheel voor 25 minuten doorkoken.
- In de tussentijd maak je van het gehakt mooie kleine soepballetjes. Breng deze ook op smaak met wat peper en zout. Als de balletjes klaar zijn bewaar ze dan even op een bord in de koelkast.
- Als de soep 25 minuten op het vuur heeft gestaan is het tijd om de tomatensoep fijn te maken. Ik heb het mengsel in de keukenmachine gedaan en daarna weer terug de pan in gegoten. Je kunt ook een staafmixer ofzo gebruiken om de soep fijn te malen. Hoe langer je de tomatensoep fijn maalt hoe gladder de structuur. Zelf heb ik de tomatensoep wat grover gelaten.
- Als de structuur van de tomatensoep naar wens is kun je de gemaakte soepballetjes toevoegen in de pan. Laat de pan nog 15 minuten zachtjes doorkoken en je paleo tomatensoep is klaar. Strooi wat basilicum in de kom om de tomatensoep extra smaak te geven.
Tips om zelf paleo tomatensoep te maken. Lees ze hier!
De groenten die je gebruikt om de tomatensoep te maken kun je grof snijden, ze gaan tenslotte toch de keukenmachine in. Dit bespaart je weer wat kostbare tijd.
Het tomatensoep recept is geschikt voor 4 personen, kook je voor meer pas dan de ingrediënten verhoudingsgewijs hierop aan. Indien je soep over hebt kun je dit prima bewaren in de koelkast voor de volgende dag of je kunt een portie invriezen.
Veel succes en plezier met het maken van je zelfgemaakte paleo tomatensoep! Eet smakelijk alvast.
Wat een heerlijk recept, deze ga ik zeker nog een keer maken. Heb nu nog een portie voor morgen in de koelkast staan.