Paleo sushi, recept voor paleo sushi op basis van bloemkool

,
Paleo sushi

Paleo sushi, voor de echte liefhebbers!

Ik ben dol op sushi. Helaas is normale sushi rijst niet paleo 🙂 sushi rijst bevat toegevoegde suikers om het plakkerig te maken. Gelukkig hebben we een recept gevonden om paleo sushi te maken.

In deze paleo sushi variant hebben we de rijst vervangen voor bloemkool. Zie ons bloemkoolrijst recept. Je kan zelf uiteraard eindeloos variëren met de ingrediënten, denk aan plakjes ei of voeg wat avocado toe. Heb je zelf een leuke sushi gemaakt laat het ons weten.

Tip! Zorg ervoor dat je ingrediënten droog zijn voor je de hand-rolls gaat maken. Leg de rijst en groenten eventueel even op een stuk keuken papier. Doe je dit niet is de kans groot dat de zeewier bladen nat worden en je sushi uit elkaar valt.

Tip! Haal je vis bij een goede visboer en vraag om vis die je rauw kunt eten. Vaak snijden ze dit speciaal voor je af, de vis die achter het glas van de toonbank ligt is niet geschikt om rauw op te eten. Vaak is de vis al in aanraking geweest met andere vis en kunnen er bacteriën op terecht zijn gekomen. Voor gebakken vis maakt dit niet uit maar in paleo sushi gebruiken we rauwe vis, zorg dus voor top kwaliteit.

Recept voor het maken van paleo sushi.

Paleo sushi, recept voor paleo sushi op basis van bloemkool
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Stap voor stap beschrijving voor het maken van paleo sushi. Vervang de rijst voor bloemkool rijst! Met de ingrediënten kun je zelf variëren.
Chef:
Soort: Paleo maaltijd
Smaak: Oosters
Aantal: 2
Ingrediënten
 • 1 Wortel
 • 1 Komkommer
 • ½ Kleine bloemkool
 • 100 gram verse tonijn
 • 200 gram verse zalm
 • Zeewier bladen om sushi te maken
 • 1 el kokos suiker of palmbloesem suiker
 • Snufje zeezout
Stappen
 1. Als eerst starten we met het maken van de bloemkool rijst. ½ kleine bloemkool is ruim voldoende. (zie recept op deze website) Zodra de bloemkool rijst klaar is laat je het afkoelen. Snelste manier is om de rijst in een schaaltje in een bak koud water te plaatsen.
 2. Snij de komkommer en de wortel in dunne reepjes van +/- 10 cm lang. Vul een steelpan voor de helt met water voeg hier een eetlepel kokos suiker en wat zout aan toe. Plaats de wortel reepjes in de pan en breng dit aan de kook. Zodra het water kookt voeg je de komkommer toe en plaats je het deksel op de pan. Zet het vuur uit en laat de pan afkoelen.
 3. In de tussentijd kan je de tonijn en zalm alvast in dunne plakjes snijden. Plaats ze hierna wel terug in de koeling.
 4. Zodra alles is afgekoeld kunnen de sushi handrolls worden gemaakt. Snij voorzichtig de nori bladen (zeewier) in 2 stuken. Plaats een half vel op een platte ondergrond en schep wat bloemkool rijst erop. Leg vervolgens enkele reepjes wortel en komkommer erop. Maak af met wat plakjes zalm of tonijn. Vouw vervolgens een zakje ervan en maak het uiteinde van het nori blad een beetje nat, zodat je de handroll dicht kan plakken.
 5. Maak zoveel handrolls als je wilt. Je kan ook de zalm, tonijn en groenten reepjes die je over hebt los erbij eten. Deze sushi is heerlijk met een beetje wasabi of soja saus! Geniet ervan.

Tips voor het maken van paleo sushi

Paleo sushi ingrediënten

Snij de ingrediënten in kleine reepjes voor de perfecte paleo sushi vulling.

Paleo sushi oprollen

Zorg ervoor dat de ingrediënten droog zijn voor je ze op het zeewier blad plaatst. Dit voorkomt dat het blad scheurt en zo kun je de hand-roll beter oprollen.

Paleo sushi

De paleo sushi ziet er schitterend uit op een bord! Heb je stukjes vis en groenten over? Leg deze er gewoon bij, de rauwe vis is heerlijk als sashimi te eten 🙂 Eet smakelijk alvast.

Vaardigheden

,

Gepubliceerd op

januari 7, 2016

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Pin It on Pinterest