Paleo steak en gegrilde groenten met een oosters tintje!
Iedereen heeft wel eens een dag dat je eigenlijk het liefst heel de dag binnen blijft. Op zo’n dag heb ik dit heerlijke paleo steak gerecht verzonnen. Ik had echt geen zin om de deur uit te gaan en in de koelkast lagen nog 2 steaks en wat restjes groenten. Met wat hulp van onze grote vriend Google hebben we hiervan een heerlijke Oosterse paleo steak weten te maken.
Wij hebben de groenten in de oven gezet. Je kunt de groente ook in een grillpan klaar maken of eventueel mee wokken. Vrijwel alle harde groenten kun je gebruiken voor dit paleo steak recept. Wij hebben gekozen voor broccoli en paprika, puur omdat dit er nog lag. Kijk eens in je koelkast wie weet kun je nog een leuke combinatie maken van je laatste restjes!
- 2 Paprika's rood/geel of andere kleur 🙂
- 1 Broccoli in kleine roosjes +/- 500 gram
- 2 Rundvlees steaks in repen gesneden +/- 350 gram
- 2 el Olijf olie
- 1 el Kokosolie
- 1 el Soja saus (kikkoman less salt) of kokos aminos
- Peper en zout naar smaak
- 1 el Sesamzaadjes (optioneel)
- Verwarm de oven voor op 225 graden. Snij alvast de paprika in repen en de broccoli in roosjes.
- In een ovenschaal meng je de broccoli met de paprika en wat olijf olie. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Plaats in de oven voor 20 minuten.
- Als de groenten klaar zijn zet je ze nog even onder de grill voor een minuut of 5. In de tussentijd kan je het vlees bereiden.
- Verhit de kokos olie in een wok en voeg het vlees toe. Bak het geheel al omscheppend voor een minuut of 3. Voeg als laatst de soja saus en eventueel de sesamzaadjes toe en roer het geheel goed door elkaar.
- Plaats de groenten op je bord en schep het vlees met saus eroverheen. Klaar is je paleo steak!
Wij hebben de groenten in de oven bereid, je kunt ze ook in een grillpan of in de wok mee bakken.
Eet smakelijk 🙂
Recente reacties