Paleo patat, net zo lekker en nog gezond ook!

, ,
Paleo patat

Paleo patat wordt gemaakt van zoete aardappel

Niks is lekkerder dan een puntzak met van die heerlijke gefrituurde aardappelstaafjes met een hele grote dot mayonaise erop, waarbij je tijdens het eten tot je polsen onder het zout en het vet zit. Want die vorkjes die erbij zitten zijn gewoon niet handig. Patat.. Heerlijk. Maar helaas, het past dit niet in de Paleo lifestyle..

Mocht je toch de onbedwingbare behoefte hebben aan een ouderwets bordje patat, probeer dit paleo patat recept dan eens. Veel gezonder en net zo lekker. En het beste van alles: paleo patat is super gemakkelijk te maken. Alles wat je nodig hebt is een scherp mes en een beetje geduld.

Paleo patat maken we van zoete aardappels, je kunt voor de paleo patat zowel de oranje als de wit/paarse zoete aardappel gebruiken. In dit recept hebben we een wit/paarse zoete aardappel gebruikt om de paleo patat te maken. Zoete aardappels kun je tegenwoordig vrijwel bij elke groenteboer kopen en in de supermarkt zie je ze ook steeds vaker.

Zoete aardappel paleo patat is prima te gebruiken als snack of als bijgerecht bij een lekkere salade of bij een stuk vlees. Je kunt met kruiden oneindig variëren qua smaak. Probeer zelf maar en maak paleo patat met jouw favorieten kruidenmix.

Hieronder het paleo patat recept, lees eerst even de stappen door voor je begint.

Paleo patat, net zo lekker en nog gezond ook!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Ook zo dol op een lekker patatje? Kies gezond en maak eens een keer paleo patat van zoete aardappels!
Chef:
Soort: Bijgerechten
Smaak: Basis
Aantal: 2
Ingrediënten
  • 400 gr Zoete aardappel
  • 20 ml Olijfolie
  • Zeezout
  • Kruiden naar smaak
Stappen
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de beide uiteindes van de zoete aardappel af en gooi deze weg. Snij de rest van de zoete aardappel in partjes. In reepjes kan ook, voor het echte patatgevoel, maar de ervaring leert dat partjes krokanter worden.
  2. Doe de stukjes zoete aardappel in een kom en overgiet deze met olijfolie. Schudt alles goed door elkaar, zodat elk partje geheel met olijfolie is bedekt. Dit is ook het moment om je favorieten kruiden mix toe te voegen aan de paleo patat.
  3. Leg de partjes nu op een stuk bakpapier op de bakplaat in de oven en bak ze op 200 graden in 30-40 minuten krokant. Tussendoor een keertje door elkaar schudden voor het beste resultaat.
  4. Haal de partjes uit de oven en laat ze even drogen op een stukje keukenpapier. Strooi er naar wens wat zout overheen en eet smakelijk!

Snij de uiteinden van de zoete aardappel af en snij de rest in partjes voor een perfect krokant resultaat. Je kunt de aardappel ook in de lengte snijden maar dit geeft een minder krokant resultaat. Perfecte paleo patat partjes!

Paleo patat partjes

Stop de paleo patat partjes in een schaal en giet hier olijfolie over. Voeg de gewenste kruiden toe. Je kunt hier oneindig mee variëren, kies de kruidenmix die je lekker vind.

Paleo patat kruiden

Paleo patat is ideaal te combineren met een lekkere salade of een stukje vlees. Eet smakelijk!

Vaardigheden

,

Gepubliceerd op

augustus 26, 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Pin It on Pinterest