Paleo naanbrood met tropische mango en cashewnoten topping!

,
Naanbrood

Heerlijk paleo naanbrood op basis van tapioca meel!

Ben je op zoek naar een paleo recept om het perfect paleo naanbrood te bakken lees dan verder … Dit paleo naanbrood is geheel 100% graan en ei vrij. Probeer het eens als ontbijt of als bijgerecht.

De aangegeven hoeveelheid in dit recept is gebaseerd op 1 persoon. Wil je meer paleo naanbrood maken vermenigvuldig dan simpelweg de ingrediënten. Voor het perfect beslag kun je wat variëren met de hoeveelheden. Zelf hou ik aan 1/3 van beide soorten meel en net iets meer kokosmelk dan 1/3 van het gebruikte meel.

De mogelijkheden van paleo naanbrood zijn eindeloos. Wij hebben hier gekozen voor een ontbijt recept met een tropisch tintje. Je kunt bijvoorbeeld ook Italiaanse kruiden meebakken in het paleo naanbrood. Of denk eens aan een hartige variant met spek!

Voor het beste knapperige resultaat moet je niet te zuinig zijn met olie. Je kunt het paleo brood prima meenemen naar je werk als ontbijt. Zelf maak ik de spek variant wel eens een avond van te voren. Maar het lekkerst is het naanbrood als het net uit de pan komt.

Tapioca meel kun je bij de meeste toko’s wel vinden. Tapioca is meel gemaakt van gedroogde cassave wortels. Geheel paleo!

Paleo naanbrood, een tropisch ontbijt recept
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Paleo naanbrood op basis van tapioca meel. 100% graan en ei vrij.
Chef:
Soort: Paleo ontbijt
Smaak: Tropisch
Aantal: 1
Ingrediënten
 • 50 gram amandel meel
 • 50 gram tapioca meel (toko)
 • 70 ml kokosmelk
 • 1 el kokosolie
 • beetje zout
 • Optioneel als gerecht:
 • ¼ ananas
 • ½ mango
 • Handje rauwe cashewnoten
 • Wat gesneden lente uitjes
Stappen
 1. Meng in een kom het amandelmeel, tapioca meel en een snufje zout door elkaar. Giet hier de kokosmelk bij en klop het geheel tot een glad mengsel. Ongeveer de dikte van vla. Ja kan wat variëren met de hoeveelheden voor het gewenste resultaat.
 2. Verhit in een pan een flinke eetlepel kokosolie en zorg dat de pan goed warm is. Giet het mengsel er in de lengte in zodat je de vorm van een naanbrood krijgt. Voor een knapperig resultaat dien je voldoende olie te gebruiken.
 3. Zodra de bovenkant van het naanbrood begint te stollen kan je het brood omdraaien. In totaal zo'n 5 - 10 minuten bakken. Als beide zijden een mooi lichtbruin kleurtje hebben is het brood klaar.
 4. Optioneel: Hak ¼ ananas en een halve mango. Strooi hier wat lente ui en cashewnoten over. Ideaal zomers ontbijt! Eet smakelijk 🙂

Voor een perfect beslag kun je wat experimenteren met de ingrediënten. Klop het geheel tot een glad beslag, soort vla. Zorg dat de pan goed heet is als je het paleo naanbrood beslag erin giet.

Paleo naanbrood beslag

Zodra de bovenkant van het beslag begint te stollen kun je het paleo naanbrood omdraaien. Zorg ervoor dat beide zijde mooi bruin gebakken zijn. Voor een hartig resultaat kun je wat plakjes spek of bacon op het naanbrood leggen.

Paleo naanbrood bakken

Eet smakelijk. Heb je een leuke variant gemaakt van dit recept? Wees niet bang en deel hem op onze website of via Facebook.

Vaardigheden

, ,

Gepubliceerd op

januari 7, 2016

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Pin It on Pinterest