Paleo Knabbelspek, Huisgemaakt!

Paleo knabbelspek

Knabbelspek of varkenszwoerd is gewoon geroosterd of gebakken varkensvlees. Ook wel kaantjes genoemd, ze zijn een snack die over de hele wereld wordt genoten. Door de meeste mensen wordt gedacht dat deze snack erg ongezond is, maar dat is helemaal niet waar. Wel is het daarom belangrijk dat je dit gerecht helemaal zelf bereid, omdat je dan de hoeveelheid zout zelf in de hand kan houden en dit het gerecht ongezonder maakt. Daarnaast bepaal je zelf welke verdere ingrediënten je erin doet.

Ze zijn lang genoeg houdbaar als ze lang genoeg gekookt zijn om al het vet eruit te halen en u kunt ze verpletteren om een Paleo-broodje te maken voor uw kip of vis.

Gedompeld in dille smaak Paleo mayonaise of tartaarsaus, maken ze een heerlijke en knapperige Paleo dieet snack die niet duur is. Slagerijen verkopen je varkensvlees voor bijna niets.

Hierbij ons snelle recept:

Paleo Knabbelspek, Huisgemaakt!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Chef:
Soort: Paleo snacks
Smaak: Snacks
Ingrediënten
  • Varkenshuid
  • Zout (optioneel, zeker geen vereiste!)
Stappen
  1. Verwarm je oven voor op 162 C.
  2. Leg de huid op een bakplaat. (Door het vel te bekleden met perkamentpapier wordt het veel gemakkelijker om het daarna schoon te maken).
  3. Zet het vel in de oven voor een periode van 1,5 tot 3 uur. De meeste recepten vragen om 3 uur koken, maar mijn ervaring leert me dat het meestal na 1,5 uur klaar is. Je wilt dat ze knapperig zijn, maar je wilt niet dat ze zo hard zijn als een rots.
  4. Haal het uit de oven, laat het een beetje afkoelen en geniet. Ze zijn heerlijk als ze nog een beetje heet zijn. Als er veel vet aan vastzit en je kookt ze niet te lang, dan is er een knapperige en vochtige kant en geniet je van het beste van beide werelden.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

februari 12, 2020

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Pin It on Pinterest