Paleo hutspot met varkensvlees. Slow cooker recept!

Paleo hutspot

Traditionele Hollandse paleo hutspot!

Hutspot is een typisch traditioneel Hollands winter gerecht! In deze paleo hutspot laten we de aardappels weg en voegen we er spitskool aan toe! Door de juiste combinatie van groenten, vlees en kruiden is dit paleo hutspot gerecht niet alleen lekker in de winter maar kun je het gehele jaar door genieten van dit lekkere gerecht!

Heb je weinig tijd om te koken? Dan is deze paleo hutspot een ideaal recept voor jou! De paleo hutspot wordt bereid in de crockpot of in een slowcooker. Voordat je naar je werk gaat zet je dit gerecht aan en als je s’avond thuis komt is het eten klaar! Dit paleo hutspot gerecht kookt zichzelf zeg ik vaak!

Kijk voor een goede crockpot of slowcooker eens op bol.com. Vaak is je bestelling de volgende dag al in huis.

Heb je iets te veel gemaakt? Geen probleem bewaar de paleo hutspot in de koelkast of vries de restjes in om later mee te nemen als lunch. Zelf eet ik dit gerecht als ik wat over heb ook graag als ontbijt! Eitje erbij bakken en genieten maar. Wat een erg lekker bijgerecht is voor dit recept is onze Bloemkool rijst!

Paleo hutspot met varkensvlees. Slow cooker recept!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Paleo hutspot, een typisch oer-Hollands gerecht! Let op! Voor dit recept is een slowcooker vereist.
Chef:
Soort: Paleo maaltijd
Smaak: Hollands
Aantal: 2-3
Ingrediënten
 • 600 gr Varkensschouder, in blokjes
 • 1 Grote ui, in plakjes
 • 1 Grote wortel, in plakjes
 • ½ Spitskool, gesneden in kwarten
 • 5 Teentjes knoflook, plat gehakt
 • 2 el Groene kruiden mix
 • 1 el Vissaus
 • 1 kop Tomaten puree
 • Peper en zout naar smaak
 • ¼ kop Gehakte peterselie (optioneel)
Stappen
 1. Zet om te beginnen alle ingrediënten voor de paleo hutspot klaar en zet de crockpot vast op low zodat deze warm kan worden. Voeg de gesneden ui, wortel en gehakte knoflook toe in de crockpot. Strooi wat zout en peper en roer het geheel door elkaar.
 2. Kruid de gehakte vleesblokjes in een aparte schaal met een eetlepel vissaus en een groene kruiden mix naar smaak. Wij hebben gekozen voor een Griekse kruidenmix. Bestrooi met wat zout en peper. Vervolgens plaats je het vlees op de groenten in de crockpot.
 3. Hierna leg je de gesneden spitskool kwarten op het vlees. Giet de tomatensaus over het geheel heen. ( voor extra smaak aan de paleo hutspot te geven kan je wat paprika, knoflook, zout en peper aan de saus toevoegen )
 4. Doe het deksel op de crockpot en laat het geheel 8-10 uur op de slow stand koken. Wanneer het geheel klaar is roer je de paleo hutspot wat door elkaar en schep je het op een bord. Strooi optioneel wat peterselie over de paleo hutspot.

In dit paleo hutspot recept hebben wij gekozen voor een Griekse kruidenmix. Natuurlijk kun je zelf kiezen om jouw favorieten kruidenmix te gebruiken. Zo kun je diverse smaken geven aan de paleo hutspot! Het is maar net waar je trek in hebt.

Paleo hutspot kruiden

Stop alle ingrediënten in de crockpot en zet deze aan voordat je naar je werk gaat. Even roeren als je thuis komt en het eten is klaar! Wat ik zelf vaak doe is de crockpot met rauwe ingrediënten klaar maken en in de koelkast bewaren. Zo hoef je s’ochtend allen de pot aan te zetten en ben je klaar. Niemand heeft zin om s’ochtend vroeg al in de keuken aan de slag te gaan!

Paleo hutspot in de crockpot

Paleo hutspot kookt zichzelf! Eet smakelijk 🙂

Vaardigheden

,

Gepubliceerd op

mei 25, 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Pin It on Pinterest