Paleo fastfood! Super simpele Hawaï hamburger schotel.

Paleo fastfood

Paleo fastfood hamburger schotel!

Soms heb je gewoon trek in een lekkere vette hap. De paleo hamburger schotel is dan een prima keus. Deze Hawaii hamburger schotel geeft je een waar snackbar gevoel maar dan gezond, paleo fastfood! Daarnaast ziet het er ook nog eens leuk en gezellig uit. Belangrijkste van deze paleo fastfood schotel is natuurlijk dat hij heerlijk smaakt en ook nog eens super gezond is.

Paleo fastfood schotel maken.

Het maken van deze hamburger schotel is niet heel erg lastig. Het snijden van de zoete aardappel kost even wat oefenen maar het resultaat is het zeker waard. Om de perfecte gesneden zoete aardappel twister te maken volg je de onderstaande stappen.

Super cool, zoete aardappel twister!

Om te beginnen was je de aardappels, je kunt het best wat langwerpige varianten gebruiken. Snij daarna horizontaal een stuk van de aardappel zodat je ze plat kunt neerleggen op je snijplank.

Zoete aardappel twister

Vervolgens plaats je de zoete aardappels op een snijplank en leg je langs beide zijden een stukje, ik heb sushi stokjes gebruikt. Je kunt ook wat anders hiervoor gebruiken zolang ze beide maar even hoog zijn. Nu kun je mooi de zoete aardappel insnijden voor het twister effect. Hierna kun bestrooi je de gesneden aardappel met wat kokos- olijfolie, voeg indien gewenst peper, zout of andere kruiden toe.

Plaats de zoete aardappel twister hierna op een bakplaat/rooster in de over en giet af en toe wat nieuwe olie over de aardappel twister voor een krokant resultaat.

Zoete aardappel twister

 

Zoete aardappel twister

Je kunt tussen de sneden ook uitjes plaatsen.( of stukjes knoflook ) Zorg ervoor dat de aardappel twister minstens 40 minuten in de oven gaat. Als je een grote aardappel gebruikt kan het zelfs nog langer duren. Je wilt natuurlijk wel een lekkere zachte zoete aardappel twister.

Recept voor het maken van de paleo fastfood Hawaï hamburger schotel:

Super simpele Hawaï hamburger schotel, paleo fastfood!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Super simpel paleo recept voor het maken van een paleo fastfood Hawaï hamburger schotel. Tips voor het maken van de zoete aardappel twister vind je hierboven. Recept voor 2 personen.
Chef:
Soort: Paleo maaltijd
Smaak: Amerikaans
Aantal: 2
Ingrediënten
 • 2 Grote lange zoete aardappels
 • 1 Avocado
 • ½ limoen
 • Schijfjes ananas
 • Ijsberg sla / Of naar keus
 • 1 UI ( gesneden in grote ringen )
 • 300 gr Gehakt
 • 1 Ei
 • Kokosolie
 • Peper/zout/kruiden naar keus
 • Knoflook (optioneel)
Stappen
 1. Om te beginnen is het verstandig vast alle ingrediënten klaar te zetten en het recept door te lezen. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. We beginnen met het wassen en snijden van de zoete aardappel twister, hier gaat de meeste tijd in zitten. Hierboven staat beschreven hoe je dit het best kunt doen. Gebruik 2 sushi stokjes om de aardappel perfect te snijden.
 3. Als de aardappel is gesneden kun je wat olie erover gieten, zorg ervoor dat de olie goed tussen de sneden komt. Strooi wat peper, zout en kruiden naar smaak over de twister. Zelf vind ik het lekker om wat gesneden knoflook tussen de twister te stoppen. Door wat tussen de twister te stoppen komt de olie er ook beter tussen en krijg je een beter resultaat. Plaats de aardappel in de oven voor 40 Minuten. ( vergeet niet af en toe even wat olie er over smeren )
 4. Nu is het tijd om de burgers te gaan maken. Meng het gehakt in een kom met het ei, peper, zout en kruiden naar keus. Maak van het gehakt 2 burgers.
 5. Snij de avocado open en plaats het vruchtvlees in een kom. Knijp de ½ limoen uit in de kom en prak het geheel goed fijn.
 6. Zodra de aardappel twisters 25 minuten in de oven zitten kun je beginnen met het bereiden van de andere onderdelen voor de paleo fastfood schotel. Plaats een grillpan op het vuur en zorg dat deze goed warm is.
 7. Gril de gesneden ananas en ui ringen in de grillpan tot deze een mooi bruin kleurtje krijgen.
 8. Bak de hamburgers +/- 3 minuten per kant. Zorg voor een mooie grillstreep.
 9. Zodra alles klaar is kun je beginnen met het opmaken van de borden. Begin met de sla en plaats daarna de rest van de ingrediënten erop (zie foto's hieronder).

Hamburgers grillen

Zorg dat de grillpan goed warm is voor je de burgers, ananas en de ui grilt. Het grillstreepje ziet er niet alleen leuk uit maar zorgt er ook nog eens voor dat je burger beter smaakt!

Paleo fastfood!

Vind  je het leuk om een paleo schotel te maken? Bekijk ook onze California paleo schotel eens!

Paleo fastfood schotel

Natuurlijk is het mogelijk om zelf nog wat extra ingrediënten toe te voegen. Denk aan tomaat, een gebakken ei, augurk of andere lekkere ingrediënten om je paleo fastfood schotel mee af te maken.

Paleo fastfood schotel

Eet smakelijk 🙂

Vaardigheden

,

Gepubliceerd op

mei 1, 2017

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Pin It on Pinterest