Paleo Entrecote: Geroosterd

De entrecote is een lekker luxe stuk vlees. Het is nog steeds een magere snede, maar het heeft niet dezelfde extra lange smoren nodig om de smaak en tederheid naar boven te halen: ben je een echte vleeseter en houd je van bijvoorbeeld rosbief? Dan is dit recept echt wat voor jou.

In dit recept wordt de entrecote ingesmeerd met knoflook en kruiden, en vervolgens langzaam geroosterd onder een droge hitte, zodat je precies kan kiezen welke mate van gaarheid je wil. Als je het een beetje roze van binnen wil, streef dan naar 135 graden in het midden. 140 geeft je medium-rare; als je het nog grondiger wilt koken, mik dan op 145 of 150 graden. Om de beste smaak te krijgen, plan je ook genoeg tijd in om het braadstuk 20 minuten te laten zitten nadat je het uit de oven hebt gehaald. Zo kunnen de sappen gelijkmatig over het hele gebraad worden verdeeld, zodat ze op uw bord terechtkomen en niet op de snijplank worden verspild.

Dit is een geweldig diner voor drukke avonden, want de oven doet echt al het werk voor je. Een paar minuten voorbereidingstijd zorgt voor het gebraad tot het tijd is voor het diner, zodat u de perfecte gelegenheid heeft om te experimenteren met meer creatieve kanten, of om gewoon iets anders te doen en u even geen zorgen te maken over het eten. Serveer je meesterwerk met een grote stapel groenten aan de zijkant, en geniet van iets bijzonders dat het weekmenu verlevendigt.

Paleo Entrecote: Geroosterd
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Heerlijke geroosterde Paleo entrecote voor de vleesliefhebbers.
Chef:
Soort: Paleo maaltijd
Smaak: Amerikaans
Ingrediënten
 • 1,13 kg. Entrecote
 • 3 tenen knoflook
 • 5 ml. gemalen rode paprika
 • 10 ml. gedroogde basilicum
 • 10 ml. gedroogde oregano
 • Kookvet
 • Zeezout en versgemalen zwarte peper
Stappen
 1. Verwarm je oven voor op 121 C.
 2. Combineer in een kleine kom de knoflook, oregano, basilicum, rode paprika en breng op smaak met zout en peper.
 3. Wrijf de entrecote in met de knoflook en het gedroogde kruidenmengsel.
 4. Verwarm wat bakvet in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
 5. Schroei elke kant van het gebraad tot het gebakken is.
 6. Leg het braadstuk op een rooster op een bakplaat met een rand.
 7. Kook het braadstuk op het middelste rekje van de oven gedurende 1u 30 min, of tot het midden van de oven op 57 C staat.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Pin It on Pinterest