Paleo Chocolade Soufflé: Romantisch nagerecht

,

Helaas is valentijnsdag net geweest, maar dat betekend niet dat je dit recept niet meer kan gebruiken! Het uitprintbare recept met stap voor stap instructies vind je onderaan dit bericht!

Ik hou van het koken van speciale maaltijden voor mensen. Ik heb zo zelden de tijd om het te doen, maar als ik tijd vrij kan maken probeer ik er ten volle van te profiteren. Bijvoorbeeld in de weekenden kan ik nog is flink uitpakken!

Deze chocoladesoufflé is het perfecte recept om voor die speciale persoon te koken. Niet alleen is het zo ongelooflijk lekker, maar de ingrediënten zijn ook nog eens top. Gelukkig is de soufflé ook nog is erg licht. Je zit dus niet stampvol na het eten hiervan.

Persoonlijk stel ik voor om het te serveren met wat kokosnoot slagroom. Dit past perfect bij het gerecht, maar uiteraard is het je eigen keuze. Gooi er wat aardbeien of frambozen naast om het gerecht af te maken.

Nu, voor het recept. Je hebt een paar ramekins nodig. Vet deze in met kokosnootolie en bestrooi ze met een beetje cacaopoeder. Zet ze opzij voor later.

Zorg ervoor dat je de oven voorverwarmd. Smelt de chocoladesnippers en de kokosolie samen in de magnetron. Werk met tussenpozen van 15 seconden tot het een mooi gesmolten mengsel is. Zorg er vervolgens voor dat je het een beetje laat afkoelen. Als het er eenmaal is, klop je de vanille, de kokosmelk, de honing en de eierdooiers erdoor. Ga aan de kant.

Klop met een handmixer of een staafmixer het eiwit op met een beetje zout en de tartaarcrème. Vouw met een spatel het eiwit heel voorzichtig in het gesmolten chocolademengsel en neem het op. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de twee ramekins.

Deze nagerechtjes moeten ongeveer 15 minuten bakken in de oven. Wel is het verstandig af en toe te kijken of ze eerder goed zijn.

Zoals ik al zei, deze zijn heerlijk opgediend met wat kokosnoot slagroom en verse bessen. Probeer het en laat me weten wat je ervan vindt!

Groetjes,

Club Paleo

Paleo Chocolade Soufflé: Romantisch nagerecht
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Deze diepe chocoladesoufflé is het perfecte dessert voor een romantische avond, of als je gewoon een chocoladeliefhebber bent die op zoek is naar een snelle oplossing. Deze taartjes zitten niet vol met suiker!
Chef:
Soort: Paleo toetjes
Smaak: Europees
Ingrediënten
  • 1 eetlepel ongezoet cacaopoeder
  • 3 ons gehakte pure chocolade
  • 2 eetlepels kokosolie plus meer voor smering
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel kokosmelk
  • ¼ theelepel zeezout
  • 1 eetlepel honing
  • ¼ theelepel tartaarcrème
  • Eventueel: Kokos slagroom of bessen/aardbeien om te serveren
Stappen
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. ovenschalen licht insmeren met kokosolie en bestrooien met cacaopoeder. Op een bakplaat leggen en opzij zetten.
  3. Doe de chocolade en 2 eetlepels kokosolie in een veilige kom voor de magnetron en in de magnetron met tussenpozen van 15 seconden tot de chocolade gesmolten is, waarbij u telkens roert.
  4. Laat het chocolademengsel afkoelen en klop de vanille, kokosmelk, honing en eierdooiers erin.
  5. Doe de eiwitten in een mengkom met het zout en de tartaarcrème. Klop met een hand of staafmixer tot je stijve pieken hebt.
  6. Vouw met een spatel de eiwitten voorzichtig in het chocolademengsel. Als ze net zijn verwerkt, verdeel je het mengsel over de ramekins.
  7. Bak ze 14-15 minuten tot de souffles in het midden staan. Haal ze uit de oven en serveer ze desgewenst met slagroom en bessen.

 

 

Vaardigheden

, , ,

Gepubliceerd op

februari 17, 2020

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Pin It on Pinterest