Japanse tonijn salade met wasabi

Japanse tonijn salade

Tonijn salade met paleo wasabi mayonaise

Rauwe tonijn vind ik heerlijk om te eten. Ik kom helaas weinig recepten tegen waarin dit wordt gebruikt (op sushi na dan). Daarom bij deze een Japanse tonijn salade met zeewier.

Deze tonijn salade is makkelijk en snel te bereiden. Zelf neem ik het vaak mee als lunch op mijn werk. Uiteraard wel in de koelkast bewaren in verband met de rauwe tonijn. Deze salade is het lekkers als de tonijn zo vers mogelijk is. Haal het dus bij de visboer!

In dit tonijn salade recept gebruiken we wasabi mayo. Is dit wel paleo zullen jullie je afvragen. Echte wasabipasta is volledig paleo, echter is dit wel kostbaar. Wij hebben gebruik gemaakt van de wasabipasta welke in de supermarkt te verkrijgen is.

Het recept voor paleo mayonaise zullen wij binnenkort ook op de website plaatsen, voor nu verwijs ik jullie door naar Google 🙂

Hieronder het recept voor deze heerlijke paleo tonijn salade!

Japanse tonijn salade met wasabi
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Heerlijke oosterse tonijn salade met rauwe tonijn en zeewier! Heerlijk om mee te nemen als lunch.
Chef:
Soort: Paleo salade
Smaak: Oosters
Aantal: 1
Ingrediënten
 • +/- 125 gr Rauwe verse tonijn in plakjes
 • 100 gr Zeewier (vaak al klaar gemaakt bij visboer)
 • Aantal radijsjes in plakjes
 • Halve komkommer
 • 2 Lente uitjes
 • 2 el Paleo mayonaise
 • 1 tl Wasabipasta
Stappen
 1. Was de radijsjes en de komkommer en snij de radijsjes in plakjes. In de lengte snij je de halve komkommer door en verwijder de zaadlijst. Vervolgens snij je hier ook plakjes van.
 2. De zeewier die wij gebruiken in deze tonijn salade is al reeds op smaak gemaakt bij de visboer met wat sesamzaad en soja saus (less salt). Indien je pure zeewier hebt kan je dit zelf op smaak brengen met wat soja. Je kan het ook gewoon zo eten indien je liever geen soja gebruikt.
 3. Leg het zeewier op een bord en verdeel de plakjes radijs en komkommer hierover heen.
 4. Snij de tonijn in dunne plakjes en verdeel dit over de tonijn salade. Strooi wat gesneden lente uitjes erover.
 5. Voor de dressing meng je 2 eetlepels paleo mayonaise met een theelepel wasabipasta. Schep het mengsel in een puntzakje en maak er een gaatje in, op deze manier kan je het mooi over de salade verdelen.

Indien je deze tonijn salade mee wilt nemen naar je werk raad ik je aan om alle ingrediënten los mee te nemen en te mengen net voordat je gaat eten. Zo blijven de groentes vers en voorkom je dat de tonijn salade een plakkerig zooitje wordt.

Tonijn salade als lunch

Eet smakelijk alvast 🙂

Vaardigheden

,

Gepubliceerd op

augustus 26, 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Pin It on Pinterest