Gevulde ananas met kip en cashewnoten. Een tropische verrassing!

Gevulde ananas

Gevulde ananas, staat niet alleen leuk maar is ook erg lekker!

De gevulde ananas is een heerlijk zomers gerecht wat binnen enkele minuten op tafel staat. Zelf krijg ik van dit gerecht altijd een tropisch gevoel en is het net alsof je even op vakantie bent. De combinatie van mango, ananas en kip is echt bijzonder lekker te noemen. De cashewnoten en de lente uitjes geven de gevulde ananas net dat beetje pit waardoor alles bij elkaar komt.

Wil je weten hoe je een mango het best kunt snijden? Lees dan eerst even ons blog ‘Hoe snij je een mango’. De gevulde ananas kun je zowel als avondmaal of als stevig ontbijt serveren.

Gevulde ananas met kip en cashewnoten. En tropische verrassing!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Gevulde ananas met mango en kip! Top zomers gerecht. Zin in een tropisch sfeertje? Maak de gevulde ananas!
Chef:
Soort: Paleo maaltijd
Smaak: Tropisch
Aantal: 2
Ingrediënten
 • 1 Hele ananas
 • 1 Mango, in blokjes gesneden
 • 300 gr Kip, in blokjes gesneden
 • 100 gr Rauwe cashewnoten
 • Wat gesneden lente uitjes
 • Klein beetje honing
 • Paprika poeder
 • 1 Tl kokos olie
Stappen
 1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de gevulde ananas klaar staan. Snij alvast de kip en de mango in blokjes.
 2. Haal met behulp van een ananas snijder de binnenkant van de ananas eruit. Snij dit vervolgens in kleine blokjes. Als het goed is hou je nu een lege ananas over. Snij voorzichtig de onderkant eraf en maak van het ronde overblijfsel 2 mooie ronde bakjes voor de gevulde ananas.
 3. Verwarm in een pan de kokos olie. Voeg de kip blokjes toe en strooi wat paprika poeder over het geheel. Als de kip begint te verkleuren is het tijd om de cashewnoten toe te voegen. Let op dat je rauwe noten gebruikt. ( ongebrand en ongezouten ) Bak dit geheel totdat de kip gaar is.
 4. Zet het vuur wat lager en voeg de gesneden ananas en mango blokjes toe. Om het extra tropisch te maken voegen we ongeveer 1 eetlepel honing aan het geheel toe. Verwarm het geheel voor enkele minuten.
 5. Leg de gesneden ananas bakjes op een plat bord en vul deze met het ananas, mango kip baksel. Om het geheel af te maken strooi je wat gesneden lente uitjes over de gevulde ananas heen. Eet smakelijk 🙂

Voordat je begint aan de bereiding van de gevulde ananas is het verstandig om alvast alle ingrediënten klaar te zetten zodat je hier niet naar hoeft te zoeken.

Gevulde ananas ingredienten

Zodra de ananas leeg gemaakt is kun je van de schil 2 mooie bakjes maken waar de vulling voor de gevulde ananas in kan worden geserveerd. (zie foto)

Gevulde ananas bakjes

Vaardigheden

Gepubliceerd op

mei 25, 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Pin It on Pinterest