Paleo bloemkoolrijst. Het perfecte paleo bijgerecht!

Paleo boemkoolijst

Bloemkoolrijst recept!

Bloemkool rijst is heerlijk in combinatie met een vlees gerecht of stoofschotel. Zelf vind ik het lekker om wat ui en knoflook aan de bloemkoolrijst toe te voegen. Je kan natuurlijk ook kiezen voor andere kruiden. Met kerrie bijvoorbeeld kan je een heerlijke kerrie bloemkoolrijst maken.

Kortom bloemkoolrijst is snel, simpel en heerlijk als paleo bijgerecht!

Paleo bloemkoolrijst. Het perfecte paleo bijgerecht!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Bloemkoolrijst een makkelijk en snel te bereiden paleo bijgerecht welke met vrijwel elk vleesgerecht te combineren valt.
Chef:
Soort: Bijgerechten
Smaak: Basis
Aantal: 4
Ingrediënten
  • Bloemkool
  • Ui (optioneel)
  • Knoflook (optioneel)
  • ½ El Kokos olie
  • Peper en zout naar smaak
Stappen
  1. Zet alvast alle ingrediënten klaar. Om de bloemkool te vermalen kan je het best een keuken machine met snijmes gebruiken.
  2. Vermaal in de keuken machine de gewenste hoeveelheid bloemkool. De bedoeling is dat het een soort grote rijst korrels worden. Indien gewenst kan je de knoflook en ui snijden en deze toevoegen aan het mengsel.
  3. Smelt in een pan de kokos olie en voeg de bloemkool rijst toe als de pan warm is. Bak het geheel tot er een licht bruin kleurtje op de rijst ontstaat. +/- 5 Minuten is voldoende.
  4. Schep op je bord. Heerlijk als bijgerecht bij diverse andere gerechten van onze website.

Voor de perfecte bloemkoolrijst korrel kun je de bloemkool het best vermalen met de pulse functie van je keukenmachine. Je kunt tevens de extra toegevoegde producten zoals hieronder aangegeven mee vermalen in de keukenmachine.

Indien gewenst kun je van allerlei soorten groenten aan je paleo bloemkoolrijst toevoegen. In dit recept hebben we gekozen voor een bloemkoolrijst met ui en knoflook. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een Italiaanse versie met paprika, courgette en verse Italiaanse kruiden. Of wat dacht je van een spicy bloemkoolrijst? Voeg eens een peper en paprika toe! Je kunt eigenlijk oneindig variëren met dit paleo bijgerecht.

Bloemkoolrijst ingrediënten

Wil je een knapperige bloemkoolrijst? Laat het gerecht dan wat langer in de pan, zorg wel dat je het goed omschept om te voorkomen dat de bloemkoolrijst aanbrand.

Bloemkoolrijst tips!

Eet smakelijk!

Vaardigheden

Gepubliceerd op

mei 16, 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Pin It on Pinterest