Japanse bloemkool nasi bereid met hollandse bloemkool!

Japanse bloemkool nasi

Bloemkool nasi paleo style!

Via onze Facebook pagina krijgen wij regelmatig de vraag of we niet eens een lekker gerecht met Nasi kunnen maken. Nasi is rijst en helaas niet paleo. Hiervoor hebben wij een oplossing bedacht en zijn we aan de slag gegaan met bloemkool nasi.

Voor het maken van dit gerecht hebben wij gekozen om bloemkool te gebruiken ipv rijst. Bloemkool is een perfect ingrediënt voor het maken van paleo proef bloemkool nasi!

Om een echte Japanse smaak aan de bloemkool nasi te geven hebben wij gebruik gemaakt van sojasaus. Soja saus is helaas niet echt paleo. Wij hebben in dit gerecht gekozen voor een variant met minder zout erin. Kikkoman groen (less salt). In dien je de 80/20 regel volgt kun je de sojasaus hier prima binnen laten vallen. Volg je echter de 100% paleo regels of ben je allergisch voor soja dan kun je ook kiezen om kokos aminos te gebruiken. Dit geeft vrijwel dezelfde smaak als sojasaus doet aan de bloemkool nasi.

Hieronder vind je ons recept om bloemkool nasi te maken, natuurlijk kun je ook andere groetjes gebruiken om door de nasi heen te doen. Wij zijn erg benieuwd naar jouw favorieten ingrediënten voor je bloemkool nasi. Laat even een reactie achter onderaan deze pagina. Vinden wij echt niet erg 🙂

Bekijk ook eens het recept voor bloemkool rijst!

Japanse bloemkool nasi bereid met hollandse bloemkool!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Japanse bloemkool nasi! Met dit recept haal je de oosterse keuken in huis! Bloemkool nasi is geheel paleo!
Chef:
Soort: Paleo maaltijd
Smaak: Oosters
Aantal: 2-4
Ingrediënten
 • 1 Kleine bloemkool
 • 300 gr Kip
 • 1 Ui, gesneden
 • 5 Lente uitjes (dun gesneden)
 • 100 gr Taugeh
 • 1 Rode paprika, gesneden
 • 1 Teentje knoflook, geperst
 • 1 Groene peper, fijn gesneden zonder zaadjes
 • 2 Eieren gebakken
 • Soja saus naar smaak (kikkoman less salt)
 • Rauwe cashewnoten (optioneel)
Stappen
 1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de bloemkool nasi gesneden zijn en klaar staan voor gebruik. Vermaal de bloemkool in een keukenmachine tot deze de grote heeft van een rijstkorrel.
 2. Verhit de kokos olie in een wok en bak hierin de knoflook en peper. Voeg de kip hieraan toe. Zodra de kip begint te verkleuren voeg je de gesneden paprika en ui toe. Bak dit enkele minuten.
 3. Voeg de bloemkool rijst en de taugé toe in de wok. Wok het geheel ongeveer 5 minuten. Af en toe even omscheppen.
 4. Bak in een koekenpan het ei. Snij het ei in reepjes en voeg dit samen met de lente ui toe aan de bloemkool nasi.
 5. Breng het gerecht op smaak met wat soja saus. ( niet geheel paleo maar wel lekker ) Strooi eventueel wat cashewnoten over het gerecht. Eet smakelijk!

Een lekker bord nasi is voor de meeste mensen niet weg te denken. Ook in de paleo lifestyle kun je dankzij deze bloemkool nasi gewoon blijven genieten van je portie nasi. Wij hebben gekozen voor een Japanse bloemkool nasi, natuurlijk kun je zelf variëren met ingrediënten en een extra pittige versie maken of wie weet iets met vis erin!

Bloemkool nasi

Eet smakelijk 🙂

Vaardigheden

Gepubliceerd op

mei 25, 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Pin It on Pinterest