Mango snijden: Hoe snij je een mango gemakkelijk?

Posted On januari 18, 2020

Hoe snij je een mango?

Dit komt vast bekend voor: tijdens het boodschappen doen heb je naast je bekende appels en bananen een overheerlijke mango meegenomen. Zeg nou zelf met die mooie kleuren kan je ze bijna niet weerstaan. Een paar dagen later kan je de mango alweer weg gooien. Hoe komt het toch dat we vaak een mango kopen maar deze niet opeten, terwijl de appels de fruitschaal niet eens halen? Wij weten het antwoord: het snijden van een mango is lastig en geeft een hoop rommel. In dit blog bericht dan ook de oplossing op de vraag: Hoe snij je een mango?

Nooit meer een mango verspillen? Lees onze onderstaande tip voor het snijden van een mango. Nadat je dit geprobeerd hebt is het snijden van een mango een fluitje van een cent.

Mango Snijden: De stappen

Hoe snij je een mango stap 1
1. Plaats de mango op een snijplank met de rug naar boven. De pit zit in het midden van de vrucht. Snij langs de pit de mango in 3 stukken.

Mango snijden stap 2

2. Snij in de 2 afgesneden stukken mango horizontaal en verticaal strepen. Zorg dat je diep genoeg gaat maar snij niet door de schil heen.

Hoe snij je een mango stap 3

3. Snij van het middenstuk de mango rond de pit weg.

Mango snijden stap 4
4. Vouw de 2 helften binnenstebuiten tot een hoedje. Het is nu super simpel om de mango blokjes eraf te snijden.

Hoe snij je een mango stap 5

Van mango eten word je gelukkig.

Mango bevat veel tryptofaan, de voorloper van serotonine. Beide stofjes vallen onder de gelukshormonen. Er zitten nog veel meer voordelen aan het eten van Mango. Zo bevat mango veel ijzer, verder is de mango rijk aan vitamine A, E en Selenium welke beschermt tegen hart- en vaatziekten. Tevens helpt mango om maagzuur te voorkomen en verbeterd het de spijsvertering. En als extra bonus verbetert mango je sexleven.

Mango snijder

Het kan natuurlijk altijd makkelijker 🙂 koop een mango snijder. Met dit apparaat kan je in 1 druk alle mango blokjes snijden. Deze kan je al goedkoop verkrijgen bij bijvoorbeeld de blokker of online via bol.com! 

Hoe snij je een mango?

Het snijden van een mango gaat in een paar stappen. Plaats de mango op een snijplank met de rug naar boven. De pit zit in het midden van de vrucht. Snij langs de pit de mango in 3 stukken.

Bestaat er een Mango Snijder?

Jazeker! Met dit apparaat snijd je je mango in 1 druk in allemaal kleine blokjes. Dit bespaart veel tijd en levert goed resultaat.

Hoe schil je een mango?

Een mango is niet echt te schillen. Je moet namelijk de mango van de schil afhalen in plaats van andersom!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest