Groene smoothies, voorraad voor twee weken!

Posted On maart 18, 2016

Groene smoothies

Groene smoothies zijn een prima keuze voor een gezond en makkelijk te bereiden ontbijt.  Weer te lang in bed blijven liggen en geen tijd meer om een gezond ontbijt te maken? Met deze tip is dat verleden tijd en heb je voor 2 weken groene smoothies in de vriezer.  De hoeveelheid die we gaan bereiden is geschikt voor 2 personen. In totaal heb je dus 28 smoothies

Wat is nu eigenlijk een groene smoothie?

Laten we beginnen met het feit dat een groene smoothie niet altijd groen hoeft te zijn. Het groene refereert met name naar het feit dat er groente in de smoothie wordt verwerkt. Een goede groene smoothie is opgebouwd uit bladgroenten, fruit/groenten,  vloeistof en eventueel toegevoegde superfoods. Een groene smoothie heeft de volgende samenstelling: 40% groen, 60% fruit en hier een vloeistof aan toe gevoegd. Je kan zelf spelen met de ingrediënten en smaak. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tips voor het maken van een groene smoothie

Koop aanbiedingen! Aangezien we een grote voorraad smoothies gaan maken loont het om op de weekaanbieding bij je groenteboer of supermarkt te letten. Je hoeft niet te denken aan de houdbaarheid aangezien we de smoothies gaan invriezen.

 • Elke dag een andere smoothie. Het leuke aan het maken van een smoothie is dat je oneindig kan variëren met de ingrediënten. Maak voor elke dag een unieke groene smoothie!
 • Vriezerzakjes. Het is zeer belangrijk om goede vriezer zakjes te gebruiken. Zorg ervoor dat ze minimaal 3 liter groot zijn en dat ze goed kunnen worden afgesloten. Zet na het maken een datum op de zak. Bewaar smoothies niet te lang. Max. 2 a 3 maanden. Maak er dus niet te veel tegelijk.
 •  Vullen van de zak. Als eerst voeg je de groene bladgroente toe en daarop het fruit. Knijp voor het sluiten van de zak de lucht eruit om vorst te voorkomen. Voeg eventuele superfoods toe op het moment dat je de smoothie gaat maken. Als je deze ook in de zak stopt blijven ze plakken.
 • Snij het fruit en de groente in kleine stukjes zodat deze bevroren makkelijk in de blender kunnen. Grote bevroren stukken zijn niet makkelijk te blenden. Laat de zak voordat je hem in de blender stopt eerst  15 minuten ontdooien. Sla hierna 1 keer op het aanrecht zodat alles in stukjes breekt. Stop alles in de blender en voeg vloeistof toe tot de gewenste hoeveelheid. Blijft het papperig? Voeg nog wat extra water toe.

Groene smoothies

Groene smoothies voor 2 weken!

Nu je de nodige achtergrond informatie en tips hebt gekregen voor het maken van de perfecte groene smoothie wordt het tijd om aan de slag te gaan. Wij hebben gekozen om 2 a 3 groene smoothies in 6 verschillende smaken  te gaan maken.  De hoeveelheid per zak is genoeg om voor 2 personen een flinke groene smoothie te maken. +/- 0,75 liter.  Totaal ben je een uurtje hiermee bezig maar voorlopig hoef je dan geen moeite meer te doen voor je gezonde groene smoothie.

Groene smoothies smaken:

Appel banaan smoothie
Groene mango banaan
Aardbei verrassing
Pittig groentje
Bosbessen
Groene vitamine bom

Om het je extra makkelijk te maken hebben we een boodschappen lijst voor je gemaakt.

10 – Bananen
4 – Appels
5 – Peren
4 – Kiwi’s
1 – Mango’s
1 – Ananas
1 – Bleek selderij
500 gram – Aardbeien
500 gram – Pitloze witte druiven
300 gram – Blauwe bosbessen
500gram – Verse spinazie
150gram – Veldsla / jonge bladsla

Prijs die wij betaalden bij de AH +/- 30,-  euro.

Dit komt dus neer op 1,07 euro per smoothie (28 stuks) Daar kan je niet voor tobben.

– Gebroken lijnzaad (optioneel)
– Amandelmelk (optioneel, indien je er tegen kan is gewone melk ook bruikbaar ), je kan eventueel ook kiezen gewoon water re gebruiken.
– Honing (optioneel toevoegen om je groene smoothie wat zoeter te maken)

Wij hebben om het je nog makkelijker te maken een groene smoothie kaart voor je gemaakt.

Download hier je Groene smoothie kaart

Groene smoothies recepten

Appel banaan smoothie (3)

1 Appel
1 Banaan
1 Hand spinazie
1 Lepel gebroken lijnzaad (optioneel )

Snij het fruit in kleine stukjes. Doe de spinazie en stukjes fruit in een zak. Afsluiten en klaar. Maak deze groene smoothie 3 keer. Zodra je de smoothie in de blender stopt voeg je een groot glas water en eventueel het gebroken lijnzaad toe.

Groene mango banaan (2)

½  Mango
1 Kop ananas
1 Banaan
1 Hand spinazie

Snij het fruit in kleine stukjes. Doe de spinazie en stukjes fruit in een zak. Afsluiten en klaar. Maak deze groene smoothie 2 keer. Zodra je de smoothie in de blender stopt voeg je een groot glas amandelmelk toe. Moeite met het snijden van de mango? kijk eens naar ons hoe snij ik een mango blog!

(kan eventueel met gewone melk/water zie opmerking boodschappenlijstje)

Aardbei verrassing (2)

250 gram aardbeien
1 Hand veldsla
1 Peer
1 Lepel gebroken lijnzaad (optioneel)

Snij het fruit in kleine stukjes. Doe de sla en stukjes fruit in een zak. Afsluiten en klaar. Maak deze groene smoothie 2 keer. Zodra je de smoothie in de blender stopt voeg je een groot glas water en eventueel het gebroken lijnzaad toe.

Groene smoothies - pittig groentje

Pittig groentje (3)

2 stengels bleekselderij
1 Peer
1 Banaan
1 Kopje witte pitloze druiven

Snij het fruit in kleine stukjes. Doe de stukjes groenten en fruit in een zak. Afsluiten en klaar. Maak deze groene smoothie 3 keer. Zodra je de smoothie in de blender stopt voeg je een groot glas water en eventueel het gebroken lijnzaad toe.

(zie afbeelding voor de hoeveelheid van een kopje druiven)

Bosbessen (2)

1 kop Blauwe bosbessen
1 Banaan
2 Handen spinazie

Snij het fruit in kleine stukjes. Doe de spinazie en stukjes fruit in een zak. Afsluiten en klaar. Maak deze groene smoothie 2 keer. Zodra je de smoothie in de blender stopt voeg je een groot glas water toe.

Groene vitamine bom (2)

½ Appel
1 Kopje witte pitloze druiven
2 Kiwi’s (met schil in stukjes)
2 Handen veldsla
1 Handen spinazie

Snij het fruit in kleine stukjes. Snij van de kiwi alleen de boven en onderkant eraf, laat de rest van de schil zitten. Doe de sla en stukjes fruit in een zak. Afsluiten en klaar. Maak deze groene smoothie 2 keer. Zodra je de smoothie in de blender stopt voeg je een groot glas water toe.

Groene smoothie invriezen!

Plaats de zakken netjes luchtdicht opgerold in de vriezer. Probeer zoveel mogelijk lucht uit de zak te halen. Dit voorkomt vorst op het fruit, en het neemt ook nog eens minder plek in beslag.

Groene smoothies

Klaar voor gebruik?

Haal de zak 15 min voor gebruik uit de vriezer. Sla even op het aanrecht zodat het ijs in stukjes breekt. Voeg vloeistof, honing of gewenste superfoods toe. Paar minuten in de blender tot de smoothie glad is. En klaar is hij. Ook prima geschikt om in een flesje mee te nemen voor onderweg.

Ik hoop dat jullie net zoveel gemak, plezier en genot hiervan zullen hebben als ik elke week heb.

Succes, we horen het graag als je tips of vragen hebt.

Hoe moet je een smoothie invriezen?

Je kan het beste al het fruit luchtdicht in een zak doen, en deze vervolgens in de vriezer leggen. Haal deze later 15 minuten voor bereiding eruit en breek het ijs in stukjes. Hierna kan je het in de blender doen!

Wat zit er in een groene paleo smoothie?

In een groene paleo smoothie kan je onder andere appels, druiven, veldsla, kiwi’s of spinazie doen!

28 Reacties

 1. Louise

  Als ik dit soort dingen maak, bewaar ik het liever niet in plastic. Wat is een goed alternatief?

  Antwoord
  • Clubpaleo

   Dat is een goede vraag, je kan hetgeen gebruiken waar je normaal producten in invriest. Gr. Sander

   Antwoord
  • Frank

   In glas? Glazen potten? Is het een idee om de groene smoothies te maken en als smoothie in te vriezen in een glazen pot?

   Antwoord
   • marijke

    Ik zou het niet in de glas invriezen…. glas kan knappen…

    Antwoord
   • Clubpaleo

    Het lijkt mij inderdaad geen goed plan om glas in de vriezer te plaatsen. Plastic bakjes of zakjes zijn de beste oplossing. Bakjes kan je mooi hergebruiken.

    Antwoord
   • Carolin

    Ik zou het persoonlijk invriezen in bpa vrije plastic flesjes waar je ook moedermelk in kan invriezen dan, maar dus wel al als smoothie, en dan de avond tevoren eruit halen. Zou dat ook werken?

    Antwoord
    • Clubpaleo

     Dit zijn wel erg kleine flesjes, denk dat je toch al snel aan de 500 ml zit met deze smoothies.

     Antwoord
 2. Ag

  Als een smoothie voor 2 personen is en je moet het 2 a 3 keer maken, dan kom je toch op 28 dagen voor 2 personen smoothie?

  Of is het een zakje per persoon?

  Antwoord
  • Ag

   Never mind…. kwam uiteindelijk op 14 zakjes uit, dus antwoord zelf gevonden ?.

   Antwoord
 3. merel

  Hallo ik las dat je de schil aan de kiwi laat zitten ik wist niet dat je die kon eten.
  of haal je hem er voor het mixen er af?

  Antwoord
  • Clubpaleo

   De schil van een kiwi kun je gewoon eten, wel even goed wassen. Of je het lekker vind is iets persoonlijks.

   Antwoord
 4. greenbeezzz

  glazen bakjes van ikea vaatwasser bestendig zo ook koelkast en vriezer maar kunnen ook in de magnentron en oven. gewoon wat eerder eruit halen en in de koelkast ontdooien! succes !!

  Antwoord
 5. Karen de Zwart

  Glas kan wel goed worden ingevroren, ik doe het al jaren. In het begin vond ik het ook doodeng, dus eerst geprobeerd. Waar je goed op moet letten is dat je de potten / flessen niet te vol doet. Op het moment van bevriezen zet het in volume uit, als het dan ruimte heeft is er niets aan de hand. Ik (her)gebruik alle soorten glas, hiermee bedoel ik alle glazen potten met metalen deksels. Ik laat alles op de natuurlijke manier ontdooien en zet het niet in warm water, magnetron heb ik al helemaal niet. Ik zeker gebruik maken van de voorraadlijst, enorm bedankt. Hartelijke groet,

  Antwoord
 6. Patricia

  Ik zie dat de smoothies met water gemaakt worden. Zijn ze dan niet erg waterig en smaakloos?? Of kan je het watervervangen door bv yoghurt, amandelmelk of jus d’ Orange??

  Antwoord
  • Clubpaleo

   Amandelmelk zou ook kunnen inderdaad, jus d’Orange zou ik niet gebruiken. Dan zit er namelijk erg veel fruitsuiker in je smoothie. Succes.

   Antwoord
   • Rob Deckers

    Amandelmelk in de winkel is meestal max 6% amandel en de rest water (als je geluk hebt).

    Ik heb bij de Ecoplaza 100% puur biologische aloe vara sap gevonden. Daar maak ik ze mee (als ik geen water gebruik)

    Antwoord
 7. Nihal

  Hallo,
  Hoeveel vloeistof (melk,water,sap,koude thee) moet ik toevoegen per recept?

  Antwoord
  • Clubpaleo

   Een glas zou voldoende moeten zijn. Succes

   Antwoord
 8. Maryam

  Bedankt voor deze prachtig informatie. Een mooie overzicht van boodschappenlijst tot het klaar maken van smoothies.

  Antwoord
  • Clubpaleo

   Fijn om te horen, ik hoop dat ze goed smaken.

   Antwoord
 9. Arjanne

  Kan ik na het bereiden ervan 1 van de groene smoothies (2 bekers uit 1 zakje) bewaren in de koelkast voor de volgende ochtend/dag? Of gaan dan de goede vitaminen, etc. verdwijnen?

  Antwoord
 10. Arjanne

  Hoi, elk klaargemaakt zakje is voor 2 personen, ofwel 2 smoohies. Kan ik er 1 bewaren in de koelkast voor de dag er op? Of kan je een smoothie niet bewaren in koelkast ( of diepvries)?

  Antwoord
 11. Sanny

  Fantastisch om het zo alvast te maken in die zakjes.
  Neem iedere ochtend al een smoothy,is best een werk s’morgens alles te snijden.
  ben nu zo klaar om het zo te doen.

  Antwoord
 12. Marjan

  Smooties worden meestal volgens mij als ontbijt gegeten .als je het smiddags met de lunch eet enontbijt met bv crackers of roggebrood kan dat net zo goed of beter van niet

  Antwoord
 13. Tim

  Kan je de smoothies ook als vast maken en dan invriezen? Of is dit niet mogelijk? Ik ben namelijk chauffeur en heb niet de tijd/apparatuur onderweg om smoothies te maken elke ochtend.

  Antwoord
 14. Rob Deckers

  Super bedankt. Dankzij deze tip krijg ik nu al zeker 3 maanden voldoende fruit binnen 😀

  (Ik maak er wel 14 dagen – 1 persoons smoothies van)

  Via de Lidl of de turkse supermarkt kan je 14 dagen hebben voor +/- 20 euro.

  Omdat ik iets terug wilde doen heb ik de vitamine & minerale waarde gechecked van deze smoothies:
  130% ADH Vit C;
  60% ADH Vit A;
  40% ADH Vit B6, Koper & Ijzer;
  30% ADH B11 & Kalium;
  15% B1, B2, fosfor & Magnesium;

  door 5 gram Chiazaad & Hennepzaad toe te voegen haal je Fosfor, Magnesium & Zink goed omhoog.

  Dan ontbreekt B12 & vit D nog totaal. Maar je hebt nog enkele maaltijden per dag te gaan 😉

  Antwoord
 15. Femke Hannink

  Hallo,
  Heb je per smoothy een voorkeur van topping?
  Ik weet niet zo goed wat ik er op moet doen voor dat beetje extra gevoel.

  Antwoord
 16. Hennie

  Kan ik rouwe havermout gebruiken in een smoothie?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest