Mexicaanse paleo enchilada met pikante kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit paleo enchilada recept kost wat meer tijd dan de gemiddelde paleo recepten op onze website. Ik kan je verzekeren het is zeker de moeite waard! Veel plezier met koken en eet smakelijk alvast!
Chef:
Soort: Paleo maaltijd
Smaak: Mexicaans
Aantal: 4
Ingrediƫnten
  • Voor de bloemkool tortillas:
  • 1 Kleine bloemkool
  • 3 Eieren
  • 2 el Tapioca meel of kokos meel
  • Snufje zout
  • -
  • Voor de vulling:
  • 450 gram Kip
  • 200 gram Mozzarella (Buffalo is de beste keus)
  • -
  • Voor de saus:
  • 4 el Kokosolie
  • 2 el Arrowroot poeder
  • 1 el Chillipoeder
  • 500 gram Tomaten saus
  • 350 ml Water
  • ½ tl Gemalen komijn
  • ½ tl Knoflook poeder
  • Snufje zout
Stappen
  1. Om te beginnen zet je alle ingrediƫnten klaar en breng je een pan water aan de kook. Voor het maken van dit recept heb je een keukenmachine nodig om de bloemkool te versnipperen.
  2. Paleo enchilada vulling: Kook de kip in de pan water voor 30 minuten. Als deze klaar is haal je de kip uit elkaar met een vork en zet je het even apart. In de tussen tijd gaan we de andere onderdelen voor de enchilada maken.
  3. Paleo enchilada saus: Verhit de kokosolie in een steelpan. Roer hier de arrowroot en chili poeder door. Blijf gedurende 2 minuten het geheel goed doorroeren. Vervolgens voeg je de tomatensaus, water, komijn, knoflook en zout toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat dit zachtjes koken voor 10 minuten. Af en toe even doorroeren. Zodra het klaar is zet je het apart.
  4. Tortilla's: Versnipper de bloemkool tot kleine korrels in de keukenmachine. Hierna plaats je de bloemkool voor 2 minuten in de magnetron (Je kan het eventueel ook koken). Vervolgens stop je de bloemkool in een theedoek en maak je er een bal van. Probeer nu zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool te knijpen. Het is belangrijk dat je een droge bloemkool meel overhoud.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden. In een grote kom mix je de afgekoelde bloemkool meel met wat zout en 3 eieren. Voeg hier 2 eetlepels tapioca meel aan toe om het geheel wat steviger te maken. Vervolgens giet je het meel in +/- 10 ronde cirkels op een beklede ovenplaat. Zelf heb ik dit in 2 keer moeten doen omdat me oven te klein in. Bak de tortilla's voor +/- 15 minuten.
  6. Vervolgens bak je de bloemkool tortilla's in een koekenpan aan beide zijden nog even mooi bruin zodat ze extra knapperig worden. Dit doe je +/- 1 minuut per tortilla.
  7. De paleo enchilada: Vet een de bodem van een ovenschaal goed in. Schep hier vervolgens enkele lepels saus in. Plaats hier de tortilla's over probeer de bodem te bedekken. Over de tortilla verspreid je een laagje kip, mozzarella, saus en sluit je dit weer af met een laagje tortilla. Herhaal dit voor 2 a 3 lagen ( afhankelijk hoe groot je schaal is :) ). Zorg dat je eindigt met een laagje saus en mozzarella.
  8. Plaats de ovenschaal nu afgedekt met aluminiumfolie in de oven voor 20 minuten op 200 graden. Na 20 minuten haal je de folie eraf en plaats je het gerecht nog even in de oven voor een minuut of 10. Je kan de enchilada eventueel nog even onder de grill plaatsen voor een mooi bruin korstje. Laat het gerecht nog even 10 minuten afkoelen voordat je het serveert.
Recipe by Club Paleo at https://www.clubpaleo.nl/recepten/paleo-enchilada/