Paleo naanbrood, een tropisch ontbijt recept
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Paleo naanbrood op basis van tapioca meel. 100% graan en ei vrij.
Chef:
Soort: Paleo ontbijt
Smaak: Tropisch
Aantal: 1
Ingrediƫnten
  • 50 gram amandel meel
  • 50 gram tapioca meel (toko)
  • 70 ml kokosmelk
  • 1 el kokosolie
  • beetje zout
  • Optioneel als gerecht:
  • ¼ ananas
  • ½ mango
  • Handje rauwe cashewnoten
  • Wat gesneden lente uitjes
Stappen
  1. Meng in een kom het amandelmeel, tapioca meel en een snufje zout door elkaar. Giet hier de kokosmelk bij en klop het geheel tot een glad mengsel. Ongeveer de dikte van vla. Ja kan wat variƫren met de hoeveelheden voor het gewenste resultaat.
  2. Verhit in een pan een flinke eetlepel kokosolie en zorg dat de pan goed warm is. Giet het mengsel er in de lengte in zodat je de vorm van een naanbrood krijgt. Voor een knapperig resultaat dien je voldoende olie te gebruiken.
  3. Zodra de bovenkant van het naanbrood begint te stollen kan je het brood omdraaien. In totaal zo'n 5 - 10 minuten bakken. Als beide zijden een mooi lichtbruin kleurtje hebben is het brood klaar.
  4. Optioneel: Hak ¼ ananas en een halve mango. Strooi hier wat lente ui en cashewnoten over. Ideaal zomers ontbijt! Eet smakelijk :)
Recipe by Club Paleo at https://www.clubpaleo.nl/recepten/paleo-naanbrood/