Japanse tonijn salade met wasabi
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Heerlijke oosterse tonijn salade met rauwe tonijn en zeewier! Heerlijk om mee te nemen als lunch.
Chef:
Soort: Paleo salade
Smaak: Oosters
Aantal: 1
Ingrediƫnten
  • +/- 125 gr Rauwe verse tonijn in plakjes
  • 100 gr Zeewier (vaak al klaar gemaakt bij visboer)
  • Aantal radijsjes in plakjes
  • Halve komkommer
  • 2 Lente uitjes
  • 2 el Paleo mayonaise
  • 1 tl Wasabipasta
Stappen
  1. Was de radijsjes en de komkommer en snij de radijsjes in plakjes. In de lengte snij je de halve komkommer door en verwijder de zaadlijst. Vervolgens snij je hier ook plakjes van.
  2. De zeewier die wij gebruiken in deze tonijn salade is al reeds op smaak gemaakt bij de visboer met wat sesamzaad en soja saus (less salt). Indien je pure zeewier hebt kan je dit zelf op smaak brengen met wat soja. Je kan het ook gewoon zo eten indien je liever geen soja gebruikt.
  3. Leg het zeewier op een bord en verdeel de plakjes radijs en komkommer hierover heen.
  4. Snij de tonijn in dunne plakjes en verdeel dit over de tonijn salade. Strooi wat gesneden lente uitjes erover.
  5. Voor de dressing meng je 2 eetlepels paleo mayonaise met een theelepel wasabipasta. Schep het mengsel in een puntzakje en maak er een gaatje in, op deze manier kan je het mooi over de salade verdelen.
Recipe by Club Paleo at https://www.clubpaleo.nl/recepten/japanse-tonijn-salade/