Paleo Bananenbrood recept!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Paleo bananenbrood is de ideale vervanger voor de gewone boterham!
Chef:
Soort: Paleo ontbijt
Smaak: Basis
Aantal: 1
Ingrediƫnten
  • 6 Eieren
  • 100 ml Kokosmelk
  • 3 rijpe zachte bananen
  • 2 El honing
  • 10 dadels, fijngesneden zonder pit
  • 80 gram gras roomboter, gesmolten
  • 110 gram kokosmeel
  • 60 gram amandelmeel
  • 2 Tl Zuiverings-zout (baking soda)
Stappen
  1. Zet alvast de benodigde ingrediƫnten klaar. Voor het maken van dit paleo bananenbrood heb je een keukenmachine/mixer nodig. Verwarm de oven voor op 175 graden. Tip! Je kan de boter in een ovenschaaltje laten smelten.
  2. Vet een cakeblik goed in, zorg ervoor dat het blik overal is ingesmeerd. Zo voorkom je dat de cake aan het blik blijft plakken.
  3. Doe de eieren in een kom/keukenmachine en klop het geheel luchtig. Voor een extra luchtig brood kan je het eiwit apart kloppen en het geel later toevoegen.
  4. Prak in een schaal de bananen fijn. Doe de gesneden dadels, de honing en de kokosmelk hierbij en roer het geheel goed door. Voeg het banaan mengsel en de gesmolten boter bij de eieren.
  5. Voeg het kokosmeel en het amandel meel toe aan het mengsel. Als laatst voeg je 2 theelepels zuiverings-zout toe en meng je het geheel goed door elkaar.
  6. Giet het mengsel in het ingevette cake blik en plaats het direct in de oven voor +/- 45 minuten.
  7. Laat het bananenbrood nog even afkoelen voordat je het in plakjes snijd. Eet smakelijk :)
Recipe by Club Paleo at https://www.clubpaleo.nl/recepten/bananenbrood/