California paleo schotel, voor de avocado liefhebbers!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Deze heerlijke paleo schotel doet me denken aan onze vakantie in Californië. I love avocado's!
Chef:
Soort: Paleo maaltijd
Smaak: Amerikaans
Aantal: 2
Ingrediënten
  • 250 gram kipblokjes
  • 1 punt paprika
  • 1 courgette
  • 3 eieren
  • 1 tomaat
  • Kokosolie
  • Honing
  • 1 Avocodo
  • ½ Limoen
  • Knoflook poeder, komijn, chili poeder, paprika en wat peper en zout
Stappen
  1. Meng in een kom 2 lepels gesmolten kokos olie met 2 lepels honing, 1 tl komijn poeder, knoflook poeder en een klein beetje vermalen chili poeder. Meng vervolgens de kipblokjes door de marinade en laat dit +/- 10 min in de koelkast staan.
  2. Snij de punt paprika in reepjes en de courgette in plakjes. In een schaal meng je wat gesmolten kokos olie en paprika poeder door de gesneden groenten. Indien gewenst wat peper en zout toevoegen. Snij de tomaat in plakjes.
  3. Verwarm een grillpan en bak hierin de gesneden groenten tot deze een mooi grill kleurtje hebben. Tegelijk kan je in een andere pan of wok de kipblokjes bakken totdat deze mooi bruin en krokant zijn.
  4. In de tussentijd kan je de avocado schillen. Prak deze fijn in een schaaltje en meng hier het sap van een halve limoen doorheen. Voeg wat komijn poeder en peper toe aan het mengsel.
  5. Als de groenten en kip bijna klaar zijn meng je de 3 eieren door elkaar en bak hier een roerei van. Als het goed is heb je nu alle onderdelen klaar.
  6. Serveer de kipblokjes, gesneden groenten, het roerei, de tomaat en de geprakte avocado op een bord. Om het er leuk uit te laten zien kan je er wat sla blaadjes aan toevoegen. Eet smakelijk!
Recipe by Club Paleo at https://www.clubpaleo.nl/recepten/paleo-schotel/