Stoofvlees, oud Hollands recept bereid in de slow cooker!

Stoofvlees, oud Hollands recept bereid in de slow cooker!

Stoofvlees, heerlijk winter gerecht!

Ben je op zoek naar een lekker vlees gerecht voor bij je groente? Stoofvlees is heerlijk in combinatie met diverse soorten groenten. Onze voorkeur gaat uit naar stoofvlees met bloemkool rijst.

Doordat het vlees een vrij lange bereidingstijd heeft trekken de smaken optimaal in het vlees. Wil je wat extra bereiden van dit heerlijke stoofvlees gerecht? Geen probleem verdubbel de ingrediënten uit het recept en volg de stap voor stap beschrijving. Je kunt je extra portie prima invriezen. Laat het wel even afkoelen voordat je het stoofvlees in de vriezer plaatst, op deze manier heb je altijd wat lekkers achter de hand.

Voor de bereiding van dit stoofvlees recept maken wij gebruik van de crock pot. Je kunt dit gerecht ook in een andere slow cooker bereiden.

Stoofvlees, oud Hollands recept!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Stoofvlees recept bereid in de crockpot / slow cooker!
Chef:
Soort: Paleo maaltijd
Smaak: Hollands
Aantal: 3
Ingrediënten
  • 1 Tl Kokos olie
  • 500 gram Bieflappen
  • 1 Grote ui, gesneden
  • 2 Teentjes knoflook
  • 200 ml Runderbouillon
  • Bakje kastanje champignons
  • 1 Laurierblad
  • Snufje piment
  • ½ Tl tijm
  • 100 ml Kokosmelk
  • Wat gehakte peterselie (optioneel)
Stappen
  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten gesneden en al klaar staan. Maak indien nodig ook alvast de bouillon klaar. Om dit gerecht te maken gebruiken we een slow coocker van het merk crock pot.
  2. Smelt de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak hierin de ui en de knoflook totdat deze zacht wordt. Plaats het uit knoflook mengsel vervolgens in de crock pot.
  3. Snij de bieflappen in blokjes en plaats deze op de ui en knoflook. Voeg vervolgens de tijm, laurierblad en het piment toe aan de crockpot. Roer de kruiden goed door de pot.
  4. Voeg nu de gesneden kastanje champignons toe en giet de bouillon over het geheel heen.
  5. Plaats het deksel op de pot en laat het geheel ongeveer 8 - 10 uur pruttelen. Wij gebruiken de low functie, om het geheel wat te versnellen kan je de high optie gebruiken.
  6. Wanneer het vlees gaat is kan je de crock pot uitzetten. Roer de kokosmelk door het gerecht. Indien je extra dikte wilt in de saus kun je wat arrowroot, amandel of kokosmeel toevoegen.
  7. Heerlijk in combinatie met bloemkoolrijst. Serveer met wat gehakte peterselie. Eet smakelijk!

Zorg ervoor dat je alle benodigde stoofvlees ingrediënten alvast klaar zet voor je begint aan de bereiding.

Paleo stoofvlees ingrediënten

Stoofvlees is heerlijk in combinatie met onze paleo bloemkoolrijst.

Paleo stoofvlees recept

Eet smakelijk 🙂

Vaardigheden

Gepubliceerd op

25 mei 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Paleo weekendmenu

Wil jij ook wekelijks paleo recepten ontvangen?

Maak kennis met de paleo lifestyle en ontvang wekelijks de nieuwste recepten per email. Vul hieronder je gegevens in en ontvang als bonus het gratis clubpaleo weekendmenu direct per email.

Je aanvraag is ontvangen. We sturen je nu een e-mail met het verzoek je e-mailadres te bevestigen.

Pin It on Pinterest