Paleo shakshouka met lamsgehakt

Paleo shakshouka met lamsgehakt

Shakshouka paleo style!

Shakshouka is een top gerecht uit de Arabische keuken. Shakshouka is een zeer populair gerecht in Tunesië, Egypte maar ook in Israël. Shakshouka bestaat voor een groot deel uit ei en is daarom ook zeer geschikt om als paleo ontbijt te eten.

Wij hebben in dit paleo recept gekozen om de shakshouka met lam gehakt te maken, natuurlijk kun je als je wilt ook kiezen voor gewoon rundgehakt. Het leuke van dit Arabische gerecht is dat het in 1 pan bereid kan worden en direct vanuit de pan aan tafel kan worden gegeten. Wij hebben de Shakshouka bereid in een hapjes pan omdat deze makkelijk af te sluiten is.

Hieronder vind je het stap voor stap paleo shakshouka recept. Print het voor het gemak uit en vergeet niet het recept te beoordelen.

Paleo shakshouka met lamsgehakt
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Een topper uit de Arabische keuken. Shakshouka is zeer populair in Tunesië, Egypte maar ook in Israël. Omdat het gerecht voor een groot deel bestaat uit ei, is het ook zeer geschikt als stevig ontbijt.
Chef:
Soort: Paleo maaltijd
Smaak: Arbisch
Aantal: 3
Ingrediënten
  • Voor de gehaktballen:
  • Wat gehakte peterselie
  • 1 Teentje knoflook, geperst
  • 1 Citroenschil, geraspt
  • 1 Theelepel gemalen venkelzaad
  • ½ Theelepel chilipoeder
  • ½ Theelepel paprikapoeder
  • ½ Theelepel komijn
  • Peper en zout naar smaak
  • 400 gram Lamsgehak of gewoon gehakt
  • Voor het gerecht:
  • 1 Eetlepel kokosolie
  • 2 Teentjes knoflook, geperst
  • ½ Eetlepel ras el hanout (kruidenmix)
  • ½ Theelepel paprikapoeder
  • 450 Gram hele gepelde tomaten
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 Eieren
  • Wat gehakte peterselie
  • 1 Ui fijn gehakt
Stappen
  1. Zet alvast alle ingrediënten klaar. Pel de tomaten en hak alvast de peterselie en de ui. Bewaar appart in bakjes.
  2. Meng in een kom de gehaktkruiden met het gehakt. Maak hier balletjes van +/- 1 cm diameter.
  3. Verhit in een koeken/hapjes pan de kokosolie. Bak hierin de ui en de knoflook tot deze mooi bruin kleuren.
  4. Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze 5 minuten mee totdat ze mooi bruin van kleur zijn.
  5. Als de balletjes bruin zijn voeg dan de ras el hanout en de paprika toe in de pan. Roer de kruiden goed door het gerecht. Knijp de tomaten fijn en voeg deze toe aan de pan.
  6. Breng het geheel aan de kook en laat het geheel 15 a 20 minuten koken tot de saus is ingedikt. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  7. Als laatst breek je de eieren boven de pan, probeer de dooiers heel te laten. Dek de pan af en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes koken.
  8. Schep met een grote lepel de ei dooier met de gehaktballetjes en de tomaten saus op een bord. Probeer de dooier heel te houden. Garneer het bord met wat peterselie. Eet smakelijk 🙂

Voor je begint met het bereiden van de paleo shakshouka is het verstandig om alvast de benodigde ingrediënten klaar te zetten. Dit scheelt je een hoop tijd en maakt het bereiden van dit gerecht een stuk makkelijker.

Shakshouka ingredienten

 

Breek de eieren boven het gerecht in de pan en probeer daarbij de dooiers heel te houden! Pan afdekken met een deksel en de shakshouka nog 5 minuten op laag vuur laten staan.

Shakshouka bereiding

Eet smakelijk!

Vaardigheden

,

Gepubliceerd op

15 mei 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Paleo weekendmenu

Wil jij ook wekelijks paleo recepten ontvangen?

Maak kennis met de paleo lifestyle en ontvang wekelijks de nieuwste recepten per email. Vul hieronder je gegevens in en ontvang als bonus het gratis clubpaleo weekendmenu direct per email.

Je aanvraag is ontvangen. We sturen je nu een e-mail met het verzoek je e-mailadres te bevestigen.

Pin It on Pinterest