Zoete aardappel rösti met ei en bacon!

Zoete aardappel rösti met ei en bacon!

Rösti, een zeer voedzaam paleo ontbijt!

Zelf eet ik meestal maar twee keer per dag in de ochtend en avond! Omdat ik maar twee keer per dag eet is het heel belangrijk dat je de juiste en voldoende voeding binnen krijgt. Deze zoete aardappel rösti voorziet je lichaam heel de dag van de benodigde energie. Voor wie dol is op een stevig ontbijt is dit rösti recept echt een aanrader.

Naast het feit dat deze rösti prima als ontbijt voldoet kun je het natuurlijk ook als avond maaltijd bereiden. De rösti is zonder het ei ook prima te gebruiken als bijgerecht bij een heerlijk stuk vlees of vis.

Heb je te veel gemaakt? Geen probleem, bewaar het in de koelkast. Dag erna even kort opbakken, het smaakt dan zelfs nog beter.

Zoete aardappel rösti met ei en bacon!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Ben je op zoek naar een zeer voedzaam en stevig ontbijt? Probeer dit eens! Zoete aardappel rösti met ei en bacon! Bekijk hier het rösti recept!
Chef:
Soort: Paleo ontbijt
Smaak: Europees
Aantal: 2
Ingrediënten
  • 1 Grote zoete aardappel (versnipperd)
  • 2 Eieren (gebakken)
  • Wat plakjes bacon
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl Uienpoeder
  • 2 tl Groene kruiden mix (bv Grieks of tuinkruiden)
  • Peper en zout naar smaak
  • Kokos olie
Stappen
  1. Vermaal in een keuken machine de zoete aardappel tot Rösti . Soort mini frietjes (je kan hier ook een rasp voor gebruiken maar dan kost het wat meer tijd). Verwarm tegelijk ik een koekenpan wat kokosolie om de bacon alvast te bakken.
  2. Zodra je de Rösti vermalen hebt kan je het knoflook poeder, uienpoeder en de kruiden mix toevoegen. In de getoonde afbeeldingen heb ik gebruik gemaakt van een Griekse kruiden mix. Voeg wat peper en zout toe naar smaak en roer alles goed door elkaar.
  3. Verwarm in een wok op hoog vuur een flinke eetlepel kokos olie en voeg het Rösti mengel toe zodra de pan warm is. Als de bacon uitgebakken is haal je deze uit de ban en laat je het even drogen op een stuk keukenpapier.
  4. Bak de Rösti in de wok voor ongeveer 10 minuten. Schep de Rösti goed door zodat alle stukjes lekker krokant worden.
  5. Bak in een koekenpan de 2 eieren, probeer de dooiers heel te laten. Zodra het ei gestold is kan je de bacon erover verdelen.
  6. Als de Rösti klaar is schep je het op een bod en leg je het ei met bacon erboven op. Prik de dooier lek en eet smakelijk.

Voor het beste rösti resultaat vermaal je de zoete aardappel in de keukenmachine tot je een soort dunne mini frietjes hebt. Gebruik wat extra kokos olie tijdens het bakken voor extra krokante rösti.

Rösti in de keukenmachine

Eet smakelijk 🙂

Vaardigheden

,

Gepubliceerd op

25 mei 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Paleo weekendmenu

Wil jij ook wekelijks paleo recepten ontvangen?

Maak kennis met de paleo lifestyle en ontvang wekelijks de nieuwste recepten per email. Vul hieronder je gegevens in en ontvang als bonus het gratis clubpaleo weekendmenu direct per email.

Je aanvraag is ontvangen. We sturen je nu een e-mail met het verzoek je e-mailadres te bevestigen.

Pin It on Pinterest