California paleo schotel, voor de avocado liefhebbers!

California paleo schotel, voor de avocado liefhebbers!

Paleo schotel, geschikt als stevig ontbijt of snelle maaltijd!

Ik kan er niks aan doen maar sinds onze vakantie in Californië ben ik nog verslaafder geraakt aan avocado dan ik al was. Deze paleo schotel zie ik zelf als een gezonde fastfood maaltijd. Door de combinatie van ingrediënten heb je van alles wat op je bord liggen.

Je kan dit gerecht prima maken met wat restjes die nog in de koelkast liggen. Je kan uiteraard ook andere groenten grillen en deze toevoegen! Verras jezelf eens!

Ik ben erg benieuwd wat jullie in je paleo schotel stoppen, laat het even via onze Faceboek pagina weten.

5.0 from 1 reviews
California paleo schotel, voor de avocado liefhebbers!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Deze heerlijke paleo schotel doet me denken aan onze vakantie in Californië. I love avocado's!
Chef:
Soort: Paleo maaltijd
Smaak: Amerikaans
Aantal: 2
Ingrediënten
  • 250 gram kipblokjes
  • 1 punt paprika
  • 1 courgette
  • 3 eieren
  • 1 tomaat
  • Kokosolie
  • Honing
  • 1 Avocodo
  • ½ Limoen
  • Knoflook poeder, komijn, chili poeder, paprika en wat peper en zout
Stappen
  1. Meng in een kom 2 lepels gesmolten kokos olie met 2 lepels honing, 1 tl komijn poeder, knoflook poeder en een klein beetje vermalen chili poeder. Meng vervolgens de kipblokjes door de marinade en laat dit +/- 10 min in de koelkast staan.
  2. Snij de punt paprika in reepjes en de courgette in plakjes. In een schaal meng je wat gesmolten kokos olie en paprika poeder door de gesneden groenten. Indien gewenst wat peper en zout toevoegen. Snij de tomaat in plakjes.
  3. Verwarm een grillpan en bak hierin de gesneden groenten tot deze een mooi grill kleurtje hebben. Tegelijk kan je in een andere pan of wok de kipblokjes bakken totdat deze mooi bruin en krokant zijn.
  4. In de tussentijd kan je de avocado schillen. Prak deze fijn in een schaaltje en meng hier het sap van een halve limoen doorheen. Voeg wat komijn poeder en peper toe aan het mengsel.
  5. Als de groenten en kip bijna klaar zijn meng je de 3 eieren door elkaar en bak hier een roerei van. Als het goed is heb je nu alle onderdelen klaar.
  6. Serveer de kipblokjes, gesneden groenten, het roerei, de tomaat en de geprakte avocado op een bord. Om het er leuk uit te laten zien kan je er wat sla blaadjes aan toevoegen. Eet smakelijk!

Tips voor het maken van een paleo schotel

Zorg ervoor dat je de groente mooi grilt in een grillpan. Je kunt uiteraard ook kiezen om andere groenten te gebruiken. Dit recept leent zich perfect voor het opmaken van restjes groenten uit de koelkast.

paleo schotel

Deze paleo schotel is zeer geschikt om te maken voor een grote groep! Veel onderdelen kun je al eerder bereiden en zo hoef je alleen de borden nog maar op te maken. Een beetje sla erbij voor de looks en je hebt een top paleo schotel zonder hier heel veel moeite voor te doen. Benieuwd naar de reactie van je gasten? Probeer het zelf eens.

Paleo schotel

Ben jij wel eens in Californië geweest? Wat was jou favoriete gerecht?

Vaardigheden

,

Gepubliceerd op

17 januari 2016

2 Reacties

  1. Simon Jorits

    Dit ga ik zeker eens maken het weekend! Krijg visite, ben erg benieuwd!

    Antwoord
    • Clubpaleo

      En wat wat vond de visite ervan?

      Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Paleo weekendmenu

Wil jij ook wekelijks paleo recepten ontvangen?

Maak kennis met de paleo lifestyle en ontvang wekelijks de nieuwste recepten per email. Vul hieronder je gegevens in en ontvang als bonus het gratis clubpaleo weekendmenu direct per email.

Je aanvraag is ontvangen. We sturen je nu een e-mail met het verzoek je e-mailadres te bevestigen.

Pin It on Pinterest