Paleo mars, de ideale paleo snack

Paleo mars, de ideale paleo snack

Paleo mars de ideale paleo snack voor bij de koffie!

Je kent het wel, uur of 4 in de middag en ontzettend trek in iets zoets. Keuzestress: blijf ik bij mijn gezonde eetgewoontes of ga ik een keertje zondigen? Vaak wint je lekkere trek het van je goede voornemens. Maar met dit paleo mars recept hoef je die keuze niet meer te maken.

Onze paleo mars is ontzettend lekker en 100% paleo, dus je behoefte aan zoet is weg en je houdt er mooi geen schuldgevoel aan over. Denk eraan, het is en blijft een snack, dus: geniet van de paleo mars met mate.

Bekijk hieronder het paleo mars recept! Het lijkt misschien wat ingewikkeld om te maken maar als je ons recept stap voor stap volgt moet het niet moeilijk zijn om een perfecte mars te maken.

Paleo mars, de ideale paleo snack
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Last van lekkere trek? Met dit paleo mars recept ben je in staat om een gezonde keus te maken! Veel plezier met dit recept.
Chef:
Soort: Paleo snacks
Smaak: Snacks
Aantal: 5
Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 150 gr Ongezouten, ongebrande cashewnoten
  • 1 tl Dadelsiroop (agave siroop of honing kan ook)
  • Een snufje Keltisch zout
  • -
  • Voor de vulling:
  • 11 Dadels
  • 1 el Kokosolie
  • 1 el Honing
  • Een snufje Keltisch zout
  • -
  • Voor de buitenkant:
  • 150 gr Extra pure chocola (liefst 85% cacao, maar 76% cacao kan ook)
Stappen
  1. Om de paleo mars 100% paleo te maken moet je de cashewnoten 24 uur in een kom met water laten weken. Mocht je daar niet op willen wachten, dan kun je ze ook in een kom met kokend water doen en deze kom vervolgens 3 minuten in de magnetron verder verwarmen. Zelf zou ik kiezen voor de paleo optie, een magnetron is niet echt een gezonde keus, maar als je haast hebt is dit de oplossing.
  2. Ontpit de dadels en doe deze in een kom. Giet hier vervolgens kokend water op en laat het zo staan tot je de dadels nodig hebt.
  3. Giet de cashewnoten af en stop ze in de blender. Pureer ze net zo lang tot de noten fijn gemalen zijn en ze aan elkaar blijven plakken.
  4. Doe de dadelsiroop en het zout bij de cashewnoten in de blender en pureer dit tot het een soort deeg wordt. De massa moet aan elkaar blijven kleven en er moeten zo min mogelijk grove stukjes in zitten. Dit mengsel wordt de vulling voor de paleo mars.
  5. Leg het mengsel op een stuk bakpapier. Kneed het even door en rol het uit over het papier, Deze bodem moet ongeveer 1 cm dik zijn. Om het op een echte mars te laten lijken kun je er het best een grote rechthoek van maken en deze later in repen snijden. Maar je kunt ook andere figuren maken (door bijvoorbeeld koekjesvormpjes te gebruiken).
  6. Leg de rechthoek (of de andere vorm) met het bakpapier op een bord en doe dit in de vriezer.
  7. Giet de dadels af en stop ze in de blender. Doe de kokosolie, de honing en het zout erbij en pureer net zo lang tot er een kleverige massa ontstaat. Het hoeft niet vloeibaar te worden, als het maar wel te smeren is. Het kan even duren voordat dit lukt, omdat de dadels aan de zijkant van de blender blijven plakken en je deze steeds naar beneden zult moeten duwen. Met een beetje geduld wordt het resultaat wel beter.
  8. Haal de bodem uit de vriezer en smeer het dadelmengsel hier bovenop. Plaats het geheel terug in de vriezer en laat het ongeveer een uur hard worden.
  9. Haal het geheel uit de vriezer en snijdt deze eventueel in rechte repen. Smelt de chocola au bain Marie tot deze geheel vloeibaar is. Dip vervolgens de repen in de chocola tot ze rondom bedekt zijn. Leg de paleo mars vervolgens op een stukje bakpapier tot de chocola hard is.
  10. Tot slot plaats je de paleo marsen ongeveer 15 minuten op een bord in de koelkast om de chocola goed hard te laten worden. Geniet van je paleo mars en probeer ze niet allemaal tegelijk op te eten!

Je kunt de paleo mars enkele dagen in de koelkast bewaren. De paleo mars is erg lekker bij een bakje verse koffie! Geniet ervan!

Paleo mars vulling

Voor een perfect 100% paleo resultaat laat je de cashewnoten 24 uur weken in een kom water. De cashewnoten vormen de basis voor de paleo mars vulling.

Paleo mars vorm

Wij hebben gekozen om een grote rechthoek te maken en hier later de paleo mars vormen uit te snijden. Je kunt ook kiezen om met bijvoorbeeld cakevormpjes andere figuren te creëren. Je kunt hierbij denken aan een ronde paleo mars of één in de vorm van een ster! Wees creatief. Stuur jou foto even op onze Facebook pagina. Wij zijn dol op foto’s van creaties van onze fans!

Tot slot, eet smakelijk en geniet ervan!

Vaardigheden

Gepubliceerd op

25 augustus 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Paleo weekendmenu

Wil jij ook wekelijks paleo recepten ontvangen?

Maak kennis met de paleo lifestyle en ontvang wekelijks de nieuwste recepten per email. Vul hieronder je gegevens in en ontvang als bonus het gratis clubpaleo weekendmenu direct per email.

Je aanvraag is ontvangen. We sturen je nu een e-mail met het verzoek je e-mailadres te bevestigen.

Pin It on Pinterest