Paleo lasagne. Maak lasagne zonder pasta!

Paleo lasagne. Maak lasagne zonder pasta!

Paleo lasagne, één van onze top recepten uit de Italiaanse keuken.

Voordat ik aan de paleo lifestyle begon was lasagne toch wel één van me favorieten gerechten uit de Italiaanse keuken. Ik was dan ook erg blij toen ik dit paleo lasagne recept tegenkwam.

Het maken van dit recept lijkt op het eerste oog een hoop werk maar als je ons recept stap voor stap volgt zul je zien dat het best meevalt. Met dit recept wordt het maken van de paleo lasagne zelfs voor een beginnende kok een makkie.

Let op! In dit gerecht maak ik gebruik van tomatenpuree uit een pakje (puur gemakzucht), indien je liever verse tomaten puree gebruikt in je paleo lasagne vermaal dan wat tomaten in een keukenmachine. Optioneel maken we gebruik van mozzarella, dit product valt prima binnen de 80/20 regel. Volg je een paleo lifestyle zonder zuivel producten laat de mozzarella dan weg. Lees ook ons blog over mozzarella eens: Is mozzarella paleo?

Paleo lasagne (zonder pasta)
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Paleo lasagne maken zonder pasta. Volg ons stap voor stap recept en het maken van deze heerlijke paleo lasagne wordt een makkie!
Chef:
Soort: Paleo maaltijd
Smaak: Italiaans
Aantal: 5
Ingrediënten
  • Voor de gehakt tomaten saus:
  • kokos olie
  • 1 Uit gesnipperd
  • 1 tl zeezout
  • 500 gram gehakt
  • ⅔ kopje rode wijn
  • 3 teentjes knoflook gesneden
  • ⅔ tl peper
  • ⅔ tl paprika poeder
  • 500 ml tomaten puree
  • -
  • Voor de lasagne lagen
  • 1 pastinaak, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 1 aubergine, in plakjes van ongeveer 1 cm dik
  • 1 tl zeezout
  • kokos olie
  • ½ kopje verse basilicum blaadjes
  • 8 champignons in plakjes gesneden
  • 2 handjes verse spinazie
  • 2 courgettes in lange horizontale plakken gesneden
  • mozzarella (optioneel)
Stappen
  1. Zet alvast alle ingrediënten klaar. Zorg dat de ui, knoflook, pastinaak, courgette, aubergine en de champignons alvast gesneden zijn. Bewaar deze in bakjes of schaaltjes. Voor dit gerecht heb je een ovenschaal en 2 koekenpannen nodig.
  2. Nu alle ingrediënten klaar staan kunnen we beginnen. Verwarm de over voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in met wat kokosolie. Plaats de pastinaak schijfjes in de ovenschaal en zet deze voor 15 minuten in de over. Hierna apart zetten.
  3. De saus! Verhit een koekenpan met wat kokosolie erin. Bak hierin de ui voor een minuut of 5 tot deze licht bruin verkleurd. Voeg hierna nog wat kokosolie toe en bak het gehakt mee tot deze mooi bruin verkleurd. Let op dat het gehakt niet aan elkaar plakt.
  4. Voeg vervolgens de rode wijn, knoflook, peper, paprika poeder en zout toe. Kook dit voor 3 minuten. Voeg de tomaten puree toe en breng het geheel aan de kook. Hierna vuur laag en laat het geheel 10 minuten staan, af en toe even roeren.
  5. In de tussentijd leg je de aubergine plakken op een bord en besprenkel deze met zout. Laat zit een minuut of 10 staan zodat het vocht uit de aubergine trekt. Dep de aubergine plakken droog met wat keukenrol. Verhit in een koekenpan wat kokosolie en bak hierin de aubergine plakken aan beide zijden tot deze mooi bruin van kleur zijn. +/- 2 minuten per kant. Zet hierna apart. In deze fase zouden alle lagen voor de lasagne klaar moeten staan en kunnen we beginnen met het opbouwen.
  6. In de ovenschaal hebben we al een laag met pastinaak schijfjes. Hier gaan we een de volgende lagen overheen plaatsen in de onderstaande volgorde: 1. pastinaak 2. ⅓ van de tomaten saus 3. aubergine plakken 4. basilicum blaadjes 5. champignons 6. rest van de tomaten saus 7. spinazie blaadjes 8. courgette plakken Plaats voor 35-40 minuten in de oven. Indien je gebruik maakt van mozzarella voeg deze dan na 20 minuten toe. Verhoog de oventemperatuur de laatste 20 minuten naar 200 graden.
  7. Laat nog even 5 minuten afkoelen en giet eventueel te veel vocht voorzichtig uit de schaal. Eet smakelijk 🙂

Stap voor stap paleo lasagne maken? Belangrijk is om te kijken of je alle benodigde ingrediënten in huis hebt voordat je in de keuken begint.

Ingrediënten voor paleo lasagne

Tijdens het maken van dit paleo lasagne gerecht is het zeer belangrijk dat je de juiste opbouw van het gerecht volgt. Zorg ervoor dat alle ingrediënten klaar staan zodat de kans op foutjes minimaal is. Onderstaand nogmaals het overzicht voor een juiste opbouw voor de paleo lasagne.

Gebruik een grote ovenschaal en plaats daarin de onderstaande lagen voor de perfect paleo lasagne!

  1. Pastinaak
  2. 1/3 Tomatensaus
  3. Aubergine plakken
  4. Basilicum blaadjes
  5. Champignons
  6. Rest van de tomatensaus
  7. Spinazie blaadjes
  8. Courgette plakken
  9. Mozzarella indien gebruikt

Stap voor stap paleo lasagne maken!

Veel plezier met het bereiden van de paleo lasagne en eet smakelijk alvast!

Vaardigheden

Gepubliceerd op

19 mei 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Paleo weekendmenu

Wil jij ook wekelijks paleo recepten ontvangen?

Maak kennis met de paleo lifestyle en ontvang wekelijks de nieuwste recepten per email. Vul hieronder je gegevens in en ontvang als bonus het gratis clubpaleo weekendmenu direct per email.

Je aanvraag is ontvangen. We sturen je nu een e-mail met het verzoek je e-mailadres te bevestigen.

Pin It on Pinterest