Paleo koekjes met pecannoten

Paleo koekjes met pecannoten

Paleo koekjes recept!

Ondanks je gezonde levensstijl wil je af en toe gewoon iets lekkers, bij de koffie, als tussendoortje of wanneer dan ook. Vroeger kon je dan gewoon een blokje kaas, een bakje chips of een koekje nemen om je trek te stillen, nu zit je waarschijnlijk op een wortel te knagen… Heb je wel eens gedacht aan paleo koekjes maken? Dit recept helpt je hierbij!

Gelukkig is er ook een gemakkelijke paleo variant voor de lekkere, zoete trek: pecannoten paleo koekjes. De naam zegt het al, een heerlijk paleo koekje met de smaak van pecannoten. Mocht je dit nou niet lekker vinden, dan kun je de noot vervangen door een willekeurige andere (zachte) noot of bijvoorbeeld kokos. Houdt wel ongeveer dezelfde hoeveelheid aan in het recept. Je kunt eindeloos variëren, dus veel experimenteer plezier!

Let op: het deeg is zacht en zal uitlopen op de bakplaat, houdt dus afstand tussen de bolletjes deeg en maak ze vooral niet te groot. ( Anders lijken je paleo koekjes strak op een paleo taart 🙂 )

Hieronder het paleo koekjes recept!

Paleo koekjes met pecannoten
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Ben je op zoek naar een paleo koekjes recept? Probeer deze pecannoten paleo koekjes eens! Je kunt ook andere noten gebruiken mocht je dit lekkerder vinden.
Chef:
Soort: Paleo snacks
Smaak: Snacks
Aantal: 20
Ingrediënten
  • 120 gram grasboter
  • 120 ml ahorn siroop
  • 1 ei
  • 1 el vanille extract
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 tl baking soda
  • ½ tl zout
  • 150 gram fijngehakte pecannoten (of een andere zachte noot, of kokos, of ...)
Stappen
  1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een grote kom de grasboter, ahornsiroop, het ei en de vanille extract door elkaar.
  2. Meng in een andere kom het amandelmeel, de baking soda, het zout en de noten door elkaar. Doe nu alle ingrediënten (dus uit beide komen) bij elkaar en kneed het goed door.
  3. Schep met een lepel bolletjes deeg op de met bakpapier beklede bakplaat en druk deze een beetje plat. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de bolletje deeg zit. Bak ze voor ongeveer 10 tot 12 minuten, totdat de randjes bruin beginnen te worden.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 2-3 minuten hard worden op de bakplaat. Daarna kun je ze eraf halen om verder af te laten koelen. Ze zijn nu klaar om op te eten.

 

Veel plezier met het bakken van je paleo koekjes. In een afgesloten blik/bakje kun je de koekjes enkele dagen bewaren. Leg wel even een stukje keukenpapier onder de koekjes dit voorkomt dat ze zacht en klef worden.

Vaardigheden

,

Gepubliceerd op

17 januari 2016

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Paleo weekendmenu

Wil jij ook wekelijks paleo recepten ontvangen?

Maak kennis met de paleo lifestyle en ontvang wekelijks de nieuwste recepten per email. Vul hieronder je gegevens in en ontvang als bonus het gratis clubpaleo weekendmenu direct per email.

Je aanvraag is ontvangen. We sturen je nu een e-mail met het verzoek je e-mailadres te bevestigen.

Pin It on Pinterest