Kip uit de crockpot met balsamico bloemkool

,

Kip uit de crockpot met balsamico bloemkool

Geroosterde balsamico bloemkool met kip uit de crockpot !

Voor de bereiding van dit recept maken wij gebruik van een crockpot. Heb je geen crockpot? Geen probleem je kunt de kip ook in een braadpan bereiden. Let wel op de kooktijd dit is anders dan bij de kip uit de crockpot.

Bloemkool is één van mijn favoriete groentes je kunt er zoveel mee doen! Dit keer bereiden we de bloemkool in de oven en kiezen we hierbij voor kip uit de crockpot. Het ideale aan dit simpele paleo recept is dat het bereiden van dit gerecht bijna geen tijd kost. De bereiding is echt super simpel, dit is weer zo’n gerecht dat zichzelf kookt in de crockpot!

Let op dat je de gekruide kippenbouten ruim van te voren aanzet, ze hebben 6 – 8 uur kooktijd nodig voordat je de kip uit de crockpot haalt.

Kip uit de crockpot met balsamico bloemkool
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Knapperige kip uit de crockpot met heerlijke balsamico bloemkool bereid in de oven. Voor dit recept maken wij gebruik van een crockpot. Een braadpan kan eventueel ook worden gebruikt, maar let dan wel even op de kooktijd.
Chef:
Soort: Paleo maaltijd
Smaak: Hollands
Aantal: 2
Ingrediënten
  • 1 Bloemkool, in roosjes gesneden
  • 2 Kippenbouten
  • 2 el Balsamico azijn of siroop
  • Olijfolie
  • Kruiden voor de kip:
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl thijm
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl gemalen komijnzaad
  • ½ tl knoflookpoeder
  • peper en zout naar smaak
Stappen
  1. Meng de kruiden voor de kip in een kom of schaal. Dep de kippenbouten goed droog en wrijf vervolgens de kruiden goed om de kip. Wat over is kan je over de kip strooien.
  2. Plaats de kippenbouten in de crockpot op stand low. Olie of vocht toevoegen is niet nodig. Na 6 tot 8 uur is de kip gaar en valt het zo van het bot af.
  3. minuten voordat de kip uit de crockpot haalt verwarm je de oven voor op 200 graden. Besprenkel de bloemkool roosjes met olijf olie, zout en peper. Plaats deze vervolgens in de oven voor 15 minuten.
  4. Giet de balsamico gelijkmatig over de bloemkool roosjes en plaats deze voor 5 - 10 minuten terug in de oven.
  5. Schep de bloemkool roosjes met de kip uit de crockpot op een bord. Eet smakelijk!

Als de kip uit de crockpot gaar is valt het zo van het bot af. Je kunt de kruiden ook vervangen voor je eigen favorieten kip kruiden.

Kip uit de crockpot

Vaardigheden

Gepubliceerd op

7 januari 2016

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Paleo weekendmenu

Wil jij ook wekelijks paleo recepten ontvangen?

Maak kennis met de paleo lifestyle en ontvang wekelijks de nieuwste recepten per email. Vul hieronder je gegevens in en ontvang als bonus het gratis clubpaleo weekendmenu direct per email.

Je aanvraag is ontvangen. We sturen je nu een e-mail met het verzoek je e-mailadres te bevestigen.

Pin It on Pinterest