Bloemkool pizza met tonijn, tips voor een krokante bodem.

Bloemkool pizza met tonijn, tips voor een krokante bodem.

Bloemkool pizza met perfecte knapperige pizza bodem!

Na vele mislukte pogingen om de perfecte paleo bloemkool pizza bodem te bakken is het dan eindelijk gelukt. Deze paleo pizza is niet slap en nat, deze pizza is lekker zacht van binnen en knapperig van buiten! Ik heb in dit paleo pizza recept ervoor gekozen om er een tonijn pizza van te maken. Je kunt natuurlijk zelf andere ingrediënten gebruiken om jouw ideale pizza te creëren.

Wil je stap voor stap leren de perfecte bloemkool pizza te maken? Lees ons bloemkool pizza blog!

Let op! Bij het maken van deze pizza heb ik gebruik gemaakt van mozzarella en enkele snippers Parmezaanse kaas. Sommige van jullie kunnen dit misschien niet verdragen, laat de kaas dan weg uit het recept en maak de pizza bodem zonder de toevoeging van kaas. Zelf verdraag ik kaas gelukkig goed en valt dit voor mij binnen het 80/20 principe. Je kan ook kiezen voor een meer paleo geschikte kaas, bijvoorbeeld huttenkase. Zie ook: Is mozzarella paleo?

Binnenkort zal ik nog een paleo pizza recept plaatsen waarbij ik geen gebruik van kaas zal maken. Maar deze vond ik zo lekker dat ik hem echt even met je wil delen.

Recept voor de bloemkool pizza met tonijn!

Bloemkool pizza met tonijn
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Maak zelf een perfect knapperige bloemkool pizza! Met deze heerlijke tonijn topping is dit een echte topper voor wie van Italiaans houd!
Chef:
Soort: Paleo maaltijd
Smaak: Italiaans
Aantal: 1
Ingrediënten
  • Voor de paleo pizzabodem:
  • 1 Bloemkool
  • 1 Bol mozzarella
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 4 el Amandelmeel
  • Gedroogde basilicum
  • Gedroogde oregano
  • Knoflook poeder
  • Peper en zout
  • -
  • Paleo pizza tonijn:
  • 1 Blikje tonijn
  • 1 Ui
  • 4 el Tomatenpasta
Stappen
  1. Zorg dat alle ingrediënten klaar staan. Verwarm de oven alvast voor op 225 graden. Snij de roosjes van de bloemkool en was deze goed. Stop de bloemkool roosjes daarna in de keukenmachine en vermaal deze tot grote rijstkorrels. Plaats de bloemkool rijst vervolgens in een magnetron geschikte schaal en plaats in de magnetron voor 4 minuten. Wil je liever geen gebruik maken van de magnetron dan kan je de bloemkool ook eerst koken voordat je er rijst van maakt.
  2. Na 4 minuten haal je de schaal uit de magnetron en laat je de bloemkool afkoelen. Zodra het hanteerbaar is stop je de bloemkool in een schone theedoek en maak je er een bolletje van. Probeer nu zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool te wringen. Herhaal dit meerdere keren, hoe droger de bloemkool hoe beter. Deze stap zorgt ervoor dat de korst knapperig wordt.
  3. Stop de uitgeknepen bloemkool vervolgens in een grote kom. Voeg hier het volgende aan toe: handje Parmezaanse kaas, ⅓ van de mozzarella (sla dit over indien je geen kaas gebruikt), 1 tl zout, 1 tl basilicum, 1 tl oregano, 4 eetlepels amandelmeel en 2 eieren. Mix alles goed door elkaar totdat er een mooie deegbal ontstaat. Probeer eventueel nog wat vocht eruit te krijgen.
  4. Zorg ervoor dat je een stuk bakpapier goed invet met olie. Plaats het deeg hierop en maak er een mooie pizza van. Zelf gebruik ik een extra vel bakpapier en ga hier dan met een deegroller overheen. Zorg ervoor dat de pizza bodem ongeveer 5 mm dik is. Maak het niet te dun anders krijg je een slappe pizza.
  5. Plaats de pizza bodem vervolgens voor 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Zodra de bovenkant licht begint te verkleuren is de bodem klaar voor de volgende stap.
  6. Voor dat je de pizzabodem gaat beleggen is het verstandig om de bodem voorzichtig om te draaien en op een schoon stuk bakpapier te plaatsen. Zo wordt deze nog meer knapperig!
  7. De paleo pizza beleggen: natuurlijk kun je deze stap overslaan en doen met de pizza wat je maar wilt. Wij hebben gekozen voor een heerlijk tonijn beleg. Smeer 4 eetlepels tomaten pasta op de pizza bodem, vervolgens verdeel je de rest van de mozzarella over de pizza. Strooi dan de tonijn hierover en maak af met wat snippers Parmezaanse kaas.
  8. Plaats de pizza terug in de over, na een minuut of 10 moet deze wel klaar zijn. Laat even 2 minuten afkoelen voordat je de pizza snijdt. Succes en eet smakelijk .

Tips voor het maken van de bloemkool pizza bodem!

Bloemkool pizza theedoek

Plaats het bloemkool mengsel in het midden van een schone theedoek. Maak er een bolletje van en knijp en wring het vocht eruit. Herhaal dit net zo lang tot er geen vocht meer uit de theedoek komt. Dit is erg belangrijk als je een krokante bloemkool pizza bodem wilt.

Bloemkool pizza bodem

Voordat je de bloemkool pizza bodem gaat beleggen kun je deze het best voorzichtig omdraaien en op een nieuw stuk bakpapier plaatsen. Gebruik een bord of snijplank om de pizza te draaien. Deze stap voorkomt dat de pizza bodem aan het papier vast komt te zitten.

Bloemkool pizza ingredienten

Beleg de bloemkool pizza bodem met jou favorieten ingrediënten of gebruik die uit ons recept. Plaats de paleo pizza terug in de over voor 10 minuten. Even laten afkoelen hierna en eet smakelijk zou ik zeggen.

Vaardigheden

,

Gepubliceerd op

17 januari 2016

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Paleo weekendmenu

Wil jij ook wekelijks paleo recepten ontvangen?

Maak kennis met de paleo lifestyle en ontvang wekelijks de nieuwste recepten per email. Vul hieronder je gegevens in en ontvang als bonus het gratis clubpaleo weekendmenu direct per email.

Je aanvraag is ontvangen. We sturen je nu een e-mail met het verzoek je e-mailadres te bevestigen.

Pin It on Pinterest