Bananenbrood, brood eten is slecht! Maar wat dan wel?

Bananenbrood, brood eten is slecht! Maar wat dan wel?

Bananenbrood de perfecte paleo broodvervanger!

Vaak is het lastig om iets te verzinnen om de boterham mee te vervangen. De meeste paleo lifestyle volgers weten inmiddels wel dat brood eten slecht voor je is. Toch vinden veel mensen het aan het begin lastig om de boterham te laten liggen. Waarom? Vaak is het gemakzucht, niks is makkelijker dan het smeren van een boterham als ontbijt of lunch.

Bananenbrood kan de oplossing zijn voor dit probleem en je helpen om de paleo lifestyle te starten en vol te houden. Bananenbrood kan zowel worden gegeten als ontbijt, tussendoortje of als paleo snack!

Zelf heb ik altijd wat bananenbrood in de vriezen, het is ideaal om mee te nemen naar je werk. Zeker als je in de ochtend haast hebt of vergeten bent wat anders klaar te maken. Daarnaast is bananenbrood ook gewoon erg lekker en kan het prima als middag snack bij de koffie worden gegeten.

Let op! Als je de paleo levensstijl volgt om af te vallen moet je niet te veel bananenbrood eten. Het is en blijft een paleo snack met best veel koolhydraten.

Om dit bananenbrood recept te maken heb je een cakeblik nodig, de vorm maakt niet zoveel uit. Volg de onderstaande stappen uit het recept voor een perfect plakje bananenbrood!

Bananenbrood recept! Paleo brood
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Paleo bananenbrood is de ideale vervanger voor de gewone boterham!
Chef:
Soort: Paleo ontbijt
Smaak: Basis
Aantal: 1
Ingrediënten
  • 6 Eieren
  • 100 ml Kokosmelk
  • 3 rijpe zachte bananen
  • 2 El honing
  • 10 dadels, fijngesneden zonder pit
  • 80 gram gras roomboter, gesmolten
  • 110 gram kokosmeel
  • 60 gram amandelmeel
  • 2 Tl Zuiverings-zout (baking soda)
Stappen
  1. Zet alvast de benodigde ingrediënten klaar. Voor het maken van dit paleo bananenbrood heb je een keukenmachine/mixer nodig. Verwarm de oven voor op 175 graden. Tip! Je kan de boter in een ovenschaaltje laten smelten.
  2. Vet een cakeblik goed in, zorg ervoor dat het blik overal is ingesmeerd. Zo voorkom je dat de cake aan het blik blijft plakken.
  3. Doe de eieren in een kom/keukenmachine en klop het geheel luchtig. Voor een extra luchtig brood kan je het eiwit apart kloppen en het geel later toevoegen.
  4. Prak in een schaal de bananen fijn. Doe de gesneden dadels, de honing en de kokosmelk hierbij en roer het geheel goed door. Voeg het banaan mengsel en de gesmolten boter bij de eieren.
  5. Voeg het kokosmeel en het amandel meel toe aan het mengsel. Als laatst voeg je 2 theelepels zuiverings-zout toe en meng je het geheel goed door elkaar.
  6. Giet het mengsel in het ingevette cake blik en plaats het direct in de oven voor +/- 45 minuten.
  7. Laat het bananenbrood nog even afkoelen voordat je het in plakjes snijd. Eet smakelijk 🙂

Zorg dat je het bananenbrood nog even laat afkoelen zodra het uit de oven komt. Kijk voordat je het bananenbrood uit het blik haalt of het brood niet aan de randen vast zit. Voor je het brood in plakjes snijd kun je het bananenbrood het best verder laten afkoelen. Het afgekoelde bananenbrood kun je in plakjes snijden indien je deze wilt gaan invriezen. Het bananenbrood blijft enkele dagen houdbaar. Indien je het niet gaat invriezen kun je het best per keer een plakje afsnijden.

Paleo bananenbrood maken

Veel plezier met het maken van het paleo bananenbrood en eet smakelijk alvast!

Vaardigheden

, ,

Gepubliceerd op

25 mei 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept:  

Paleo weekendmenu

Wil jij ook wekelijks paleo recepten ontvangen?

Maak kennis met de paleo lifestyle en ontvang wekelijks de nieuwste recepten per email. Vul hieronder je gegevens in en ontvang als bonus het gratis clubpaleo weekendmenu direct per email.

Je aanvraag is ontvangen. We sturen je nu een e-mail met het verzoek je e-mailadres te bevestigen.

Pin It on Pinterest