Hoe snij je een mango?

Dit komt vast bekend voor: tijdens het boodschappen doen heb je naast je bekende appels en bananen een overheerlijke mango meegenomen. Zeg nou zelf met die mooie kleuren kan je ze bijna niet weerstaan. Een paar dagen later kan je de mango alweer weg gooien. Hoe komt het toch dat we vaak een mango kopen maar deze niet opeten, terwijl de appels de fruitschaal niet eens halen? Wij weten het antwoord: het snijden van een mango is lastig en geeft een hoop rommel. In dit blog bericht dan ook de oplossing op de vraag: Hoe snij je een mango?

Nooit meer een mango verspillen? Lees onze onderstaande tip voor het snijden van een mango. Nadat je dit geprobeerd hebt is het snijden van een mango een fluitje van een cent.

Stappen (Hoe snij je een mango):

Hoe snij je een mango stap 1
1. Plaats de mango op een snijplank met de rug naar boven. De pit zit in het midden van de vrucht. Snij langs de pit de mango in 3 stukken.

Mango snijden stap 2

2. Snij in de 2 afgesneden stukken mango horizontaal en verticaal strepen. Zorg dat je diep genoeg gaat maar snij niet door de schil heen.

Hoe snij je een mango stap 3

3. Snij van het middenstuk de mango rond de pit weg.

Mango snijden stap 4
4. Vouw de 2 helften binnenstebuiten tot een hoedje. Het is nu super simpel om de mango blokjes eraf te snijden.

Hoe snij je een mango stap 5

Van mango eten word je gelukkig.

Mango bevat veel tryptofaan, de voorloper van serotonine. Beide stofjes vallen onder de gelukshormonen. Er zitten nog veel meer voordelen aan het eten van Mango. Zo bevat mango veel ijzer, verder is de mango rijk aan vitamine A, E en Selenium welke beschermt tegen hart- en vaatziekten. Tevens helpt mango om maagzuur te voorkomen en verbeterd het de spijsvertering. En als extra bonus verbetert mango je sexleven.

Het kan natuurlijk altijd makkelijker 🙂 koop een mango snijder.

Paleo weekendmenu

Wil jij ook wekelijks paleo recepten ontvangen?

Maak kennis met de paleo lifestyle en ontvang wekelijks de nieuwste recepten per email. Vul hieronder je gegevens in en ontvang als bonus het gratis clubpaleo weekendmenu direct per email.

Je aanvraag is ontvangen. We sturen je nu een e-mail met het verzoek je e-mailadres te bevestigen.

Pin It on Pinterest