Groene smoothies

Groene smoothies zijn een prima keuze voor een gezond en makkelijk te bereiden ontbijt.  Weer te lang in bed blijven liggen en geen tijd meer om een gezond ontbijt te maken? Met deze tip is dat verleden tijd en heb je voor 2 weken groene smoothies in de vriezer.  De hoeveelheid die we gaan bereiden is geschikt voor 2 personen. In totaal heb je dus 28 smoothies

Wat is nu eigenlijk een groene smoothie?

Laten we beginnen met het feit dat een groene smoothie niet altijd groen hoeft te zijn. Het groene refereert met name naar het feit dat er groente in de smoothie wordt verwerkt. Een goede groene smoothie is opgebouwd uit bladgroenten, fruit/groenten,  vloeistof en eventueel toegevoegde superfoods. Een groene smoothie heeft de volgende samenstelling: 40% groen, 60% fruit en hier een vloeistof aan toe gevoegd. Je kan zelf spelen met de ingrediënten en smaak. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tips voor het maken van een groene smoothie

Koop aanbiedingen! Aangezien we een grote voorraad smoothies gaan maken loont het om op de weekaanbieding bij je groenteboer of supermarkt te letten. Je hoeft niet te denken aan de houdbaarheid aangezien we de smoothies gaan invriezen.

  • Elke dag een andere smoothie. Het leuke aan het maken van een smoothie is dat je oneindig kan variëren met de ingrediënten. Maak voor elke dag een unieke groene smoothie!
  • Vriezerzakjes. Het is zeer belangrijk om goede vriezer zakjes te gebruiken. Zorg ervoor dat ze minimaal 3 liter groot zijn en dat ze goed kunnen worden afgesloten. Zet na het maken een datum op de zak. Bewaar smoothies niet te lang. Max. 2 a 3 maanden. Maak er dus niet te veel tegelijk.
  •  Vullen van de zak. Als eerst voeg je de groene bladgroente toe en daarop het fruit. Knijp voor het sluiten van de zak de lucht eruit om vorst te voorkomen. Voeg eventuele superfoods toe op het moment dat je de smoothie gaat maken. Als je deze ook in de zak stopt blijven ze plakken.
  • Snij het fruit en de groente in kleine stukjes zodat deze bevroren makkelijk in de blender kunnen. Grote bevroren stukken zijn niet makkelijk te blenden. Laat de zak voordat je hem in de blender stopt eerst  15 minuten ontdooien. Sla hierna 1 keer op het aanrecht zodat alles in stukjes breekt. Stop alles in de blender en voeg vloeistof toe tot de gewenste hoeveelheid. Blijft het papperig? Voeg nog wat extra water toe.

Groene smoothies

Groene smoothies voor 2 weken!

Nu je de nodige achtergrond informatie en tips hebt gekregen voor het maken van de perfecte groene smoothie wordt het tijd om aan de slag te gaan. Wij hebben gekozen om 2 a 3 groene smoothies in 6 verschillende smaken  te gaan maken.  De hoeveelheid per zak is genoeg om voor 2 personen een flinke groene smoothie te maken. +/- 0,75 liter.  Totaal ben je een uurtje hiermee bezig maar voorlopig hoef je dan geen moeite meer te doen voor je gezonde groene smoothie.

Groene smoothies smaken:

Appel banaan smoothie
Groene mango banaan
Aardbei verrassing
Pittig groentje
Bosbessen
Groene vitamine bom

Om het je extra makkelijk te maken hebben we een boodschappen lijst voor je gemaakt.

10 – Bananen
4 – Appels
5 – Peren
4 – Kiwi’s
1 – Mango’s
1 – Ananas
1 – Bleek selderij
500 gram – Aardbeien
500 gram – Pitloze witte druiven
300 gram – Blauwe bosbessen
500gram – Verse spinazie
150gram – Veldsla / jonge bladsla

Prijs die wij betaalden bij de AH +/- 30,-  euro.

Dit komt dus neer op 1,07 euro per smoothie (28 stuks) Daar kan je niet voor tobben.

– Gebroken lijnzaad (optioneel)
– Amandelmelk (optioneel, indien je er tegen kan is gewone melk ook bruikbaar ), je kan eventueel ook kiezen gewoon water re gebruiken.
– Honing (optioneel toevoegen om je groene smoothie wat zoeter te maken)

Wij hebben om het je nog makkelijker te maken een groene smoothie kaart voor je gemaakt.

Download hier je Groene smoothie kaart

Groene smoothies recepten

Appel banaan smoothie (3)

1 Appel
1 Banaan
1 Hand spinazie
1 Lepel gebroken lijnzaad (optioneel )

Snij het fruit in kleine stukjes. Doe de spinazie en stukjes fruit in een zak. Afsluiten en klaar. Maak deze groene smoothie 3 keer. Zodra je de smoothie in de blender stopt voeg je een groot glas water en eventueel het gebroken lijnzaad toe.

Groene mango banaan (2)

½  Mango
1 Kop ananas
1 Banaan
1 Hand spinazie

Snij het fruit in kleine stukjes. Doe de spinazie en stukjes fruit in een zak. Afsluiten en klaar. Maak deze groene smoothie 2 keer. Zodra je de smoothie in de blender stopt voeg je een groot glas amandelmelk toe. Moeite met het snijden van de mango? kijk eens naar ons hoe snij ik een mango blog!

(kan eventueel met gewone melk/water zie opmerking boodschappenlijstje)

Aardbei verrassing (2)

250 gram aardbeien
1 Hand veldsla
1 Peer
1 Lepel gebroken lijnzaad (optioneel)

Snij het fruit in kleine stukjes. Doe de sla en stukjes fruit in een zak. Afsluiten en klaar. Maak deze groene smoothie 2 keer. Zodra je de smoothie in de blender stopt voeg je een groot glas water en eventueel het gebroken lijnzaad toe.

Groene smoothies - pittig groentje

Pittig groentje (3)

2 stengels bleekselderij
1 Peer
1 Banaan
1 Kopje witte pitloze druiven

Snij het fruit in kleine stukjes. Doe de stukjes groenten en fruit in een zak. Afsluiten en klaar. Maak deze groene smoothie 3 keer. Zodra je de smoothie in de blender stopt voeg je een groot glas water en eventueel het gebroken lijnzaad toe.

(zie afbeelding voor de hoeveelheid van een kopje druiven)

Bosbessen (2)

1 kop Blauwe bosbessen
1 Banaan
2 Handen spinazie

Snij het fruit in kleine stukjes. Doe de spinazie en stukjes fruit in een zak. Afsluiten en klaar. Maak deze groene smoothie 2 keer. Zodra je de smoothie in de blender stopt voeg je een groot glas water toe.

Groene vitamine bom (2)

½ Appel
1 Kopje witte pitloze druiven
2 Kiwi’s (met schil in stukjes)
2 Handen veldsla
1 Handen spinazie

Snij het fruit in kleine stukjes. Snij van de kiwi alleen de boven en onderkant eraf, laat de rest van de schil zitten. Doe de sla en stukjes fruit in een zak. Afsluiten en klaar. Maak deze groene smoothie 2 keer. Zodra je de smoothie in de blender stopt voeg je een groot glas water toe.

Groene smoothies in de vriezer!

Plaats de zakken netjes luchtdicht opgerold in de vriezer. Probeer zoveel mogelijk lucht uit de zak te halen. Dit voorkomt vorst op het fruit, en het neemt ook nog eens minder plek in beslag.

Groene smoothies

Klaar voor gebruik?

Haal de zak 15 min voor gebruik uit de vriezer. Sla even op het aanrecht zodat het ijs in stukjes breekt. Voeg vloeistof, honing of gewenste superfoods toe. Paar minuten in de blender tot de smoothie glad is. En klaar is hij. Ook prima geschikt om in een flesje mee te nemen voor onderweg.

Ik hoop dat jullie net zoveel gemak, plezier en genot hiervan zullen hebben als ik elke week heb.

Succes, we horen het graag als je tips of vragen hebt.

Paleo weekendmenu

Wil jij ook wekelijks paleo recepten ontvangen?

Maak kennis met de paleo lifestyle en ontvang wekelijks de nieuwste recepten per email. Vul hieronder je gegevens in en ontvang als bonus het gratis clubpaleo weekendmenu direct per email.

Je aanvraag is ontvangen. We sturen je nu een e-mail met het verzoek je e-mailadres te bevestigen.

Pin It on Pinterest