Bloemkool pizza met tonijn
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Maak zelf een perfect knapperige bloemkool pizza! Met deze heerlijke tonijn topping is dit een echte topper voor wie van Italiaans houd!
Chef:
Soort: Paleo maaltijd
Smaak: Italiaans
Aantal: 1
Ingrediƫnten
  • Voor de paleo pizzabodem:
  • 1 Bloemkool
  • 1 Bol mozzarella
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 4 el Amandelmeel
  • Gedroogde basilicum
  • Gedroogde oregano
  • Knoflook poeder
  • Peper en zout
  • -
  • Paleo pizza tonijn:
  • 1 Blikje tonijn
  • 1 Ui
  • 4 el Tomatenpasta
Stappen
  1. Zorg dat alle ingrediƫnten klaar staan. Verwarm de oven alvast voor op 225 graden. Snij de roosjes van de bloemkool en was deze goed. Stop de bloemkool roosjes daarna in de keukenmachine en vermaal deze tot grote rijstkorrels. Plaats de bloemkool rijst vervolgens in een magnetron geschikte schaal en plaats in de magnetron voor 4 minuten. Wil je liever geen gebruik maken van de magnetron dan kan je de bloemkool ook eerst koken voordat je er rijst van maakt.
  2. Na 4 minuten haal je de schaal uit de magnetron en laat je de bloemkool afkoelen. Zodra het hanteerbaar is stop je de bloemkool in een schone theedoek en maak je er een bolletje van. Probeer nu zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool te wringen. Herhaal dit meerdere keren, hoe droger de bloemkool hoe beter. Deze stap zorgt ervoor dat de korst knapperig wordt.
  3. Stop de uitgeknepen bloemkool vervolgens in een grote kom. Voeg hier het volgende aan toe: handje Parmezaanse kaas, ⅓ van de mozzarella (sla dit over indien je geen kaas gebruikt), 1 tl zout, 1 tl basilicum, 1 tl oregano, 4 eetlepels amandelmeel en 2 eieren. Mix alles goed door elkaar totdat er een mooie deegbal ontstaat. Probeer eventueel nog wat vocht eruit te krijgen.
  4. Zorg ervoor dat je een stuk bakpapier goed invet met olie. Plaats het deeg hierop en maak er een mooie pizza van. Zelf gebruik ik een extra vel bakpapier en ga hier dan met een deegroller overheen. Zorg ervoor dat de pizza bodem ongeveer 5 mm dik is. Maak het niet te dun anders krijg je een slappe pizza.
  5. Plaats de pizza bodem vervolgens voor 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Zodra de bovenkant licht begint te verkleuren is de bodem klaar voor de volgende stap.
  6. Voor dat je de pizzabodem gaat beleggen is het verstandig om de bodem voorzichtig om te draaien en op een schoon stuk bakpapier te plaatsen. Zo wordt deze nog meer knapperig!
  7. De paleo pizza beleggen: natuurlijk kun je deze stap overslaan en doen met de pizza wat je maar wilt. Wij hebben gekozen voor een heerlijk tonijn beleg. Smeer 4 eetlepels tomaten pasta op de pizza bodem, vervolgens verdeel je de rest van de mozzarella over de pizza. Strooi dan de tonijn hierover en maak af met wat snippers Parmezaanse kaas.
  8. Plaats de pizza terug in de over, na een minuut of 10 moet deze wel klaar zijn. Laat even 2 minuten afkoelen voordat je de pizza snijdt. Succes en eet smakelijk .
Recipe by at http://www.clubpaleo.nl/recepten/bloemkool-pizza/