Paleo sushi, recept voor paleo sushi op basis van bloemkool
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Stap voor stap beschrijving voor het maken van paleo sushi. Vervang de rijst voor bloemkool rijst! Met de ingrediënten kun je zelf variëren.
Chef:
Soort: Paleo maaltijd
Smaak: Oosters
Aantal: 2
Ingrediënten
  • 1 Wortel
  • 1 Komkommer
  • ½ Kleine bloemkool
  • 100 gram verse tonijn
  • 200 gram verse zalm
  • Zeewier bladen om sushi te maken
  • 1 el kokos suiker of palmbloesem suiker
  • Snufje zeezout
Stappen
  1. Als eerst starten we met het maken van de bloemkool rijst. ½ kleine bloemkool is ruim voldoende. (zie recept op deze website) Zodra de bloemkool rijst klaar is laat je het afkoelen. Snelste manier is om de rijst in een schaaltje in een bak koud water te plaatsen.
  2. Snij de komkommer en de wortel in dunne reepjes van +/- 10 cm lang. Vul een steelpan voor de helt met water voeg hier een eetlepel kokos suiker en wat zout aan toe. Plaats de wortel reepjes in de pan en breng dit aan de kook. Zodra het water kookt voeg je de komkommer toe en plaats je het deksel op de pan. Zet het vuur uit en laat de pan afkoelen.
  3. In de tussentijd kan je de tonijn en zalm alvast in dunne plakjes snijden. Plaats ze hierna wel terug in de koeling.
  4. Zodra alles is afgekoeld kunnen de sushi handrolls worden gemaakt. Snij voorzichtig de nori bladen (zeewier) in 2 stuken. Plaats een half vel op een platte ondergrond en schep wat bloemkool rijst erop. Leg vervolgens enkele reepjes wortel en komkommer erop. Maak af met wat plakjes zalm of tonijn. Vouw vervolgens een zakje ervan en maak het uiteinde van het nori blad een beetje nat, zodat je de handroll dicht kan plakken.
  5. Maak zoveel handrolls als je wilt. Je kan ook de zalm, tonijn en groenten reepjes die je over hebt los erbij eten. Deze sushi is heerlijk met een beetje wasabi of soja saus! Geniet ervan.
Recipe by at http://www.clubpaleo.nl/recepten/paleo-sushi/