Bacon omelet gevuld met pittige Mexicaanse vulling!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Pittig bacon omelet met heerlijke Mexicaanse vulling. Één van onze paleo ontbijt toppers!
Chef:
Soort: Paleo ontbijt
Smaak: Mexicaans
Aantal: 1-2
Ingrediënten
  • 3 eieren, geklutst
  • ½ Avocado
  • 100 gram bacon, in dunne reepjes
  • ½ Rode ui
  • ½ Rode paprika
  • Verse basilicum blaadjes
  • 2 el Tomaten puree
  • Knoflook poeder
  • Chilipoeder
  • 2 el Kokos olie
Stappen
  1. Zorg ervoor dat al de ingrediënten klaar staan. Snij de rode ui en rode paprika in kleine stukjes. Prak in een schaaltje de avocado fijn.
  2. Verwarm 1 el kokos olie in een koekenpan en voeg de bacon reepjes hieraan toe. Na een minuut of 2 kunnen de gesneden stukjes ui en paprika ook in de pan. Voeg 2 el tomatenpasta, knoflook en chilipoeder toe naar smaak. Roer alles goed door elkaar. Bak dit geheel nog enkele minuten totdat de ui begint te karameliseren.
  3. Schep het vlees mengsel uit de pan op een bord. Bedek het bord met wat keukenpapier zodat het vocht hierin kan trekken. Maak de koekenpan schoon met wat keukenpapier.
  4. Verwarm 1 el kokos olie in de koekenpan en giet het geklutste ei in de pan. Zodra het ei een beetje begint te stollen verdeel je de avocado op 1 helft van het ei en leg je de basilicum blaadjes hierover. Vervolgens schep je hier het vlees over en vouw je het ei voorzichtig dubbel. (zie foto's)
  5. Laat het ei nog even doorbakken in de pan. Je kan het ei eventueel doormidden snijden om er samen van te genieten. Zelf eet ik het altijd alleen op :) Eet smakelijk.
Recipe by at http://www.clubpaleo.nl/recepten/bacon-omelet/